Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Syrianska tvekar om provspelande nigerian: "Anmärkningsvärt otränad"

Dickson Nwakaeme - nytt forwardsförvärv i Syrianska? Tveksamt, om du frågar Özcan Melkemichel. Provspelaren gjorde mål under Syrianskas träningsläger - men matchformen talar emot ett kontrakt.

- Han har kvaliteter, men det var anmärkningsvärt hur otränad han var, säger Syrianska-managern Özcan Melkemichel till FotbollDirekt.se.

Dickson Nwakaeme provtränade med Syrianska för två år sedan och under Södertälje-klubbens träningsläger i Turkiet råkade nigerianen vara på plats, då han behandlats för en skada där. 24-årige Nwakaeme kommer senast från finska FC Oulun Pallo, men vill testa spel i en annan liga.

- Det var inget planerat, han fanns därnere och då tänkte vi att vi kunde testa honom. Vi hade koll på honom efter att han var hos oss, så det var intressant att se var han stod nu.

Nwakaeme fick chansen på topp i träningsmatchen mot Bani Yas, ett lag från Förenade arab­emiraten. Och det blev nätkänning direkt för Nwakaeme - men Melkemichel drar inte alltför stora växlar på det hela.

- Att göra mål är en egenskap man antingen har eller inte har. Han fick en bra boll i straffområdet, fintade bort en spelare och rullade in bollen. Ett fint mål, men man måste väga in spelet i stort också. 

Det ska inte vara några problem att värva Nwakaeme. Syrianskas klubbledning ska nu sätta sig ned och fundera över om det är värt investeringen att få provspelaren i form. Beslut tas i veckan. Men Melkemichel tycker inte att klubben sitter i sjön vad gäller forwards.

- Dyker vi på en bra spelare som vi har råd med så är det klart att vi slår till. Det är mer så vi har tänkt kring anfallspositionen.

Publicerad 2011-03-20 kl 14:14
Annons
Annons
Annons