POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Syrianska vann prestigederbyt

Över 8 400 åskådare fanns på plats och bjöd på publikfest när Assyriska och Syrianska drabbade samman i prestigemötet i Södertälje. Syrianska var det lag som fick fira mest, då laget vann med 1-0.

Syrianska har ända sedan avancemanget till Superettan sett fram emot matchen mot antagonisten Assyriska.
Och på söndagen var dags för lagen att mötas på Södertälje Arena.

Arenan badade i sol och var indränkt i flaggor och allehanda härliga färger och inte tillstymmelse till de heta känslor som brukar omgärda ett derby i Stockholm.

När Syrianskas Robert Massi i den 55:e minuten krutade in 1-0 i krysset var det nästan så taket lyftes på Södertälje Arena.
- Det kändes som om det var läge att skjuta. Och jag såg nästan direkt att den skulle gå in. Det var ett skönare och snyggare mål än det jag gjorde senast när vi vann derbyt. Nu har vi ett psykologiskt övertag på dem, säger Massi till Länstidningen i Södertälje.
 
Målskytten själv var den som firade mest.
- Jag sprang direkt till fansen efteråt.
 
Syrianskas tränare Özcan Melkemichel sade när laget gick upp i höstas att laget sannolikt är bättre än Assyriska och har som målsättning att gå upp i allsvenskan innan Assyriska gör det igen.
- Nu är vi ikapp Assyriska och kommer ännu längre bort från bottenregionen, det känns naturligtvis mycket bra. En viktig nyckel till segern var att vi helt fick bort Dennis Östlundh från spelet. Jag tycker faktiskt Assyriska var ganska lättläst i dag, säger Melkemichel till tidningen.

Assyriska och Syrianska är nu alldeles efter varandra i Superettan.
Assyriska är trea och Syrianska är fyra. Båda lagen har skrapat ihop 19 poäng, lika många som tvåan Åtvidaberg men fyra färre än ledande Mjällby.
Assyriska har dock övertaget gentemot sin antagonist genom ett måls bättre målskillnad! Minst sagt raffinerat inför fortsättningen och Melkemichels lag har visat att det har i toppen av Superettan att göra och att fortsättningen av säsongen kan bli ett riktigt högintressant drama.

Publicerad 2009-05-31 kl 21:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå