Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Syrianskas sportchef ryter till: "Allvar nu"

Allsvenskan

INFÖR SYRIANSKA-KALMAR: Sju matcher kvar – Syrianskas allsvenska sejour kan bli kort om de inte börjar plocka poäng nu.
– Vi måste kriga om alla poäng, det är på allvar nu, säger Ghayath Moro.

SYRIANSKA

Preliminär startelva: Dwayne Miller - Isa Demir, Rabi Elia, Omar Jawo, David Durmaz - Johan Arneng, Abgar Barsom, Nahir Oyal, Alexander Michel - Yussuf Saleh, Peter Ijeh.

Skador/avstängningar: Erkan Saglik (a), Suleyman Sleyman (s), Sharbel Touma (s), Besim Kunic (s).

Han är formstarkast: Peter Ijeh. Är en viktig spelare för Syrianska. Han måste börja kliva framåt mer ordentligt nu och göra de avgörande viktiga målen för krisklubben. Han har erfarenheten och spetsen för att kunna avgöra.

Citat från Syrianska:

Hur kändes matchen mot AIK senast?

- Det var faktiskt en riktigt tung förlust på övertid. Med ett tungt rött kort. Det var ett orättvist rött kort. Domaren snurrade runt med det gula kortet i några minuter sen drog han upp det röda, säger Syrianskas sportchef Ghayath Moro till FotbollDirekt.se.

Annons

- Men det får man respektera. Det skulle kännas bra med en poäng, men vi måste bryta den här trenden. Det är bara sju matcher kvar, vi måste kriga om alla poäng, det är på allvar nu.

- Det var kamp mest vad jag har förstått. De har ett par chanser. vi kom inte riktigt fram till bra avslut tror jag.

- Hemma på Södertälje Fotbollsarena där har vi matchat alla lag. Och jag tror att vi matchar klamra också. Vi måste få lite stolpe in. Vi kämpar för vår existens och vi måste göra allt vad vi kan.

Hur ser du på Kalmar?

- Det är klart att det är ett bra lag, tabellen ljuger aldrig så är det.

KALMAR

Preliminär startelva: Etrit Berisha - Emin Nouri, Tobias Carlsson, Markus
Thorbjörnsson, Stefan Larsson – Erik Israelsson, Kristoffer Fagercrantz, Tobias Eriksson - Daniel Sobralense, Ricardo Santos, Daniel Mendes.

Annons

Skador/avstängningar: Abiola Dauda (s), Henrik Rydström (a).

Håll ögonen på: Daniel Sobralenese. Kommer han att fortsätta leverera trots att han är klar för IFK Göteborg nästa säsong? Är fortfarande en viktig kugge i Kalmars offensiv och är en matchvinnare.

Citat från Kalmar:

- Det har varit bra. Vi har haft en liten återhätmvningsperiod efter uppehållet. Det är inspirerade att dra igång igen. Vi hade U21-landskamepn i måndags på Guldfågeln och många av spelarna var och tittade, säger Kalmars lagledare Ola Ragnarson till FotbollDirekt.se.

Hur kändes det senast mot Göteborg (0-0)?

– Nej men det var en väldigt jämn historia mellan oss och Göteborg. Det kändes som om vi är på rätt väg igen. Vi hade en period innan av dåliga resultat. Nu har det vänt lite och vi har spelat bättre och tagit mer poäng.

Annons

Vad fungerade bra mot Göteborg?

– Vårt grundspel, där vi har relativt snabba omställningar, det fungerade bra, det var roligt att se igen. Att man orkar att fullfölja den uppgjorda matchplanen.

– Det är precis det jag har pratat om. Vi möter ett lag som är mycket bättre än vad tabellplacering säger, dom har mycket rutinerade spelare. Det är en tufft uppgift, borta på konstgräs, det handlar mycket om vår egen inställning. Det är en jävligt tuff match. Men, inspirerande. Vi behöver matcher igen nu, vi ser fram emot detta, det är alltid kul att spela.

Rasmus Björe

Publicerad 2011-09-10 kl 19:07

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto