POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Syrianskas tränarfräckis håller - inga böter

Syrianska kan andas ut - klubben riskerar inte böter för sitt nya tränarupplägg. Allsvenska nykomlingens fräckis godkänns av förbundet: "Det hela är betydligt överdrivet".

Syrianska anställde igår estländaren Valeri Bondarenko som ny huvudtränare. Enligt många ett uppenbart sätt att kringgå de nya Uefa-sanktionerade reglerna med en topputbildad huvudtränare.

Tidigare tränaren Özkan Melkemichel har inte genomgått alla stegen i tränarutbildningen och får därför en ny roll som manager.
Oavsett avsikten, Syrianska får fortsätta på samma sätt.

- Alla allsvenska klubbar kommer kontaktas och visa att de kan presentera en utbildad huvudtränare. Hur de sedan lägger upp allt internt kan inte vi ansvara för, säger Anders Burlin, sekreterare på fotbollförbundets licensnämnd, till FotbollDirekt.se.

- Inom Uefa jobbar man på att försöka motverka när reglerna uppenbart kringgås, s k "shadow tranier". Men i Sverige ligger vi ett hack efter med allt detta.

Anders Burlin berättar att Syrianska hade fått någon form av straff om ingen huvudtränare presenterats. Men det skulle så fall prövas i disciplinnämnden och eftersom det inte finns någon tidigare dom är det oklart vad straffet skulle bli. 

- Det är först 2015 som elitlicensen försvinner om man inte uppfyller kraven. 

Syrianskas sportchef Ghayath Moro har upprörts över hoten om böter. Han är glad över att faran verkar vara över.

- Skönt, men vi visste hela tiden att vi gjort rätt. Jag kan inte förstå hur det här skulle kunna vara fel. Vi har en huvudtränare med licens. 

Att nye tränaren Valeri Bondarenko bara blir en marionett till Özkan Melkemichel förnekas kraftfullt av Ghayath Moro.

- Nej, absolut inte! Skulle vi anställa Valeri och sedan bara låta honom göra ingenting? Han kommer att ansvara för träning, medan Özkan får mer av en managerroll. Det här är inga konstigheter.

Publicerad 2011-01-27 kl 13:00
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå