Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Talangen fortfarande förbannad på Kalmar

Kalmar stoppade honom från en flytt till AZ Alkmaar. Mattias Johansson är kritisk till klubbens agerande.
– Jag är fortfarande besviken på Kalmar, säger han.

Precis innan transferfönstret stängde stod det klart att Mattias Johansson stannar i Kalmar. Smålänningarna stoppade nämligen sin högerback från att gå till holländska Alkmaar.

Då visade 19-åringen sin besvikelse i en intervju med Barometern och talangen ångrar inte sina uttalande.
– Jag står för vartenda ord. Jag är fortfarande besviken på Kalmar. Det kändes helt rätt, det är bara att jämföra med Rasmus (Elm), som hade flera andra klubbar att välja mellan. Han valde ändå att gå till Alkmaar. Det verkar vara en mycket bra klubb och det kändes som ett bra och lagom steg för mig nu, säger Johansson till Barometern.

Försvararen, som tagit allsvenskan med storm i år, vet dock inte vilka summor det rörde sig om. Han tror dock inte att AZ lagt ett skambud.
– Min agent är inte helt nöjd med Kalmars agerande heller. Han hade inte varit arg på dem om det varit ett skambud. Sedan är jag ju inte jättemeriterad heller.

Vad säger Kalmar?
– Kalmar säger att de vill ha ut mer sportsligt av mig och de tycker det är för tidigt för mig att gå. Hoppa inte på första bästa, säger Svante (klubbchefen Samuelsson). Men det är inte alls så att jag vill lämna för vad som helst, jag fick en väldigt bra känsla för Alkmaar helt enkelt.

Tror du det faktum att KFF stoppar dig får andra unga spelare att fundera en extra gång innan de väljer att komma till Kalmar?
– Ja, jag tror det kan spela in en del.

Att Johansson känner sig redo för nästa steg råder det ingen tvekan om.
– Det känns väl som att jag klarar av det allsvenska tempot nu. Det ska väl i så fall vara att jag kommer att skaffa mig mer rutin genom att vara kvar. Men jag känner mig redo att ta nästa steg även om Kalmar inte tycker det.
Martin Petersson

Publicerad 2011-09-13 kl 10:28
Annons
Annons
Annons