Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tankovic vill starta om i Bajen: "Bra att ta ett steg tillbaka"

Foto: Bildbyrån.

Muamer Tankovic är tillbaka i Sverige.
Med målsättningen att lämna för Europa igen.
- Det kan vara bra att ta ett steg tillbaka, säger han till Fotbollskanalen.

Han har spelat i Premier League och i Eredivisie. Nu ska 22-årige Muamer Tankovic få göra allsvensk debut också. En av Hammarbys mest meriterade värvningar under sommaren presenterades på en presskonferens under fredagen och var tydlig med att han vill bidra till sin nya klubb.

- Jag kom hit för att vinna troféer med Bajen och jag är här för att göra mål. Hammarby har inte vunnit allsvenskan på ett bra tag så nu är det dags att göra det. Jag är en vinnarskalle, vill vinna allt som går att vinna, det ser spännande ut, förklarar ”Mujo”.

Det fanns andra intressenter, bland annat IFK Norrköping, vilket Fotbollskanalen tidigare rapporterat om. Just Peking var klubben han tillhörde innan flyttlasset gick till England.

- De var intresserade, det är klart att de ville ha tillbaka mig och att jag skulle spela för Norrköping. Men det kändes bara rätt med planen Hammarby har, projektet man har. Det kändes mer än rätt att komma till Hammarby och bidra med något.

Du har inga speciella känslor för IFK?
- Jo, men jag har aldrig spelat allsvenskan innan. Det här kommer att blir första gången. Jag har en ungdomstid i Norrköping men jag var inte så länge i A-laget sedan stack jag vidare till Fulham.

Tankovic är också öppen med att han inte ser Hammarby som slutstationen utan att målsättningen är att komma ut i Europa igen.

- Om man verkligen ska kolla på det så är AZ en större klubb än de flesta allsvenska klubbarna, Fulham också. Samtidigt kan det vara bra att ta ett steg tillbaka, spela sina matcher som man måste göra. Prestera på ett bra sätt, och spela där man känner sig bekväm för att kunna ta nästa steg. Det är inget steg som jag ser som något dåligt, det är bara positivt.

Hur är formen?
- Formen känns bra, är frisk, inga skador. Jag var och tränade med grabbarna i dag, lärde känna dem på plan och utanför plan. Fantastiska grabbar. Så vill tränaren spela mig på söndag så är jag beredd, är han inte det så kan jag vänta på min chans.

Muamer Tankovic gästade tidigare i år Olof Lundhs podcast. Avsnittet lyssnar ni på nedan.

Publicerad 2017-08-12 kl 07:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons