Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tekie sticker tillbaka till Belgien: "Ska visa dem hur bra jag blivit"

Allsvenskan

Tesfaldet Tekie reser snart tillbaka till Belgien.
För att slå sig in i Gent.
- Nu är jag igång och jag ska visa dem hur bra jag blivit, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Vintern 2017 var Tesfaldet Tekies tid i Peking över. Mittfältaren hamnade i belgiska Gent. Precis som för många andra svenska fotbollsspelare i Belgien var det si och sådär med speltiden. Den var till och med obefintlig.

Ungefär ett år senare lånades han ut till Östersunds FK. Tekie fick då uppleva spel i Europa League och han fick en del speltid, fram till dess att han skadade sig i oktober. Under årets säsong har han fått en central roll i ÖFK och framträtt i samtliga allsvenska matcher. Men nu börjar Tekies tid i klubben närma sig sitt slut. I juli återvänder han till Gent.

- Jag kom hit på ett lån över ett och halvt år. Tanken var att jag skulle få spela så många matcher som möjligt och utvecklas. Det känner jag att jag har gjort. Jag känner att jag fått ut exakt det jag ville av den här utlåningen. Jag känner att jag är i bra form och ska tillbaka till Belgien i juli och vara med där under försäsongen. Jag ska göra så gott jag kan och sedan får vi se vad som händer, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Mittfältaren tycker att han tagit kliv i rätt riktning under sin tid i Jämtland. I vintras blev han dessutom uttagen i förbundskapten Janne Anderssons landslag till januariturnén.

- Jag har fått kontinuitet i det jag har gjort och tränat på bra. I de senaste matcherna jag har spelat har jag gjort det riktigt bra. Jag har mognat som spelare också och fått utvecklas i lugn och ro. Det gjorde att jag fick spela med landslaget också. Allt har gått enligt planen.

Med en positiv utvecklingskurva hoppas 21-åringen nu ta nästa kliv och slå sig in i klubben han tillhör - Gent.

- När jag kom dit var jag inte lika vältränad som jag är nu. Jag kom från en lång semester och det var lite svårt att komma in i det. Nu är jag igång och jag ska visa dem hur bra jag blivit. De lånade ut mig och förlängde mitt kontrakt med ett år och där visade de att de tror på mig och vill satsa på mig när jag kommer tillbaka.

Annons

Ser du någon risk med att det blir som senast, att du hamnar i frysboxen?
- Nej, det tror jag inte. Jag tänker inte så långt framåt, utan jag kommer att åka dit och göra så gott jag kan på försäsongen. Sedan får vi ta det därifrån. Men jag hade en bra tid när jag var där förra gången, det enda som förstörde lite var skadorna, vilket jag hoppas inte kommer att upprepa sig nu.

Tekie har kontrakt med Gent fram till och med 2021. Under sin tid i ÖFK har också klubben stämt av löpande med både Tekie och hans agent Miralem Jaganjac.

- Jag har haft jättebra dialog och framför allt genom min agent. De har haft koll på mig alla matcher jag spelat, ringt och pratat med mig. Vi har haft en jättebra dialog. 

Publicerad 2019-05-25 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto