Text och TV: Tvåmålsskytten Hysén hade egen uppvisning mot Kalmar

IFK Göteborg tog en säker seger när Kalmar FF besegrades med 3—1 i allsvenskans 17:e omgång. Tobias Hysén hade en egen uppvisning i slutet av den första halvleken.

IFK Göteborg besegrade Kalmar FF med 3-1 på Gamla Ullevi.
Matchen var dock jämnare än vad resultatet visar.
IFK Göteborg avgjorde matchen redan i den första halvleken genom att ta ledningen med 3-0 innan paus.
-Vi får vara glada för den utdelningen, för jag tycker inte att vi började riktigt bra. Bollen studsade konstigt eftersom planen vattnats så hårt innan matchen, sade IFK:s tränare Jonas Olsson.

Tobias Hysén var dock ständigt farlig med sina snabba löpningar i djupled. Han var ett ständigt orosmoment för Kalmars backlinje, och svarade också för två mål.
Målskyttet inleddes dock av Hannes Stiller, som i elfte minuten nådde högst på en hörna från vänster och nickade in ledningsmålet.

Tobias Hysén gjorde sitt första mål i den 33:e minuten när han löpte sig fri på högerkanten, bröt in i straffområdet och satte bollen säkert intill ena stolpen. Sitt andra mål språngnickade han in på ett inlägg från höger.
Framspelare till samtliga tre mål var Stefan Selakovic.

Trots tre måls underläge i paus var Kalmar inte utspelat av Göteborg. Laget skapade flera chanser framåt och vaskade också fram sju hörnor i första halvleken.
-Jag tycker att vi var bra med i matchen och skapade också möjligheter men lyckas inte göra mål, sade Kalmars tränare Nanne Bergstrand.
-Sedan tycker jag att vi bjuder på målen. Jag var mycket besviken i paus.

Kalmar fortsatte att skapa chanser efter paus och redan tre minuter in på den andra halvlek hade Erik Israelsson ett skott i ribban. Kalmar fortsatte att satsa framåt, men det dröjde till den 69:e minuten innan inhopparen Douglas de Silva Viera kunde reducera till 1-3. På ett inlägg från höger blev han helt fri vid bortre stolpen och kunde enkelt peta in bollen.

Nanne Bergstrand gjorde tre byten direkt i paus för att försöka få in mer fysik i spelet.
-Men det gick inte. Det blev ganska mycket slarv. Men det är bara att bita i det sura äpplet, sade han.

Jonas Olsson var dock betydligt nöjdare med resultatet, även om han inte var helt nöjd med spelet.
-Vi visade inte alls upp den stabilitet i försvaret som vi hade senast mot AZ Aalkmar.
-Men det är klart. Tre poäng innebär att vi avancerar i tabellen och får marginal neråt. Det får man vara glad för.