Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Thern eller Pep? MFF letar ersättare för Rolle

Nu erkänner MFF - klubben jobbar på en ersättare för Roland Nilsson. Enligt uppgift är nu två namn huvudkandidater: Jonas Thern och tidigare Malmö-tränaren "Pep" Clotet Ruiz.

Att Roland Nilsson lämnar Malmö för FC Köpenhamn står mer och mer klart.
Malmö har smugit som katten runt het gröt kring övergången, och ordföranden Håkan Jeppsson kringgår också elegant frågan genom att syfta till Nilssons utgående kontrakt: 

- Ja, det är naturligt att vi diskuterar det (en ersättare). Till att börja med eftersom Roland Nilssons kontrakt går ut i slutet på året. En ny tränare är ingenting som man snyter ur näsan i oktober oavsett om Roland Nilsson förlänger eller om vi ska ha en ny tränare, säger Jeppsson till Sportbladet.

Spekulationerna om en ersättare är i full gång. Enligt källor med insyn i MFF ska Jonas Thern och Pep Clotet Ruiz vara mest aktuella.
Bägge namnen medför dock komplikationer: Thern har aviserat att han helst vill vara ungdomstränare och saknar dessutom elittränarlicens - något som den forne VM-hjälten inte heller ämnar skaffa.
Clotet Ruiz gick ju som bekant från Malmö till Halmstad i vintras och det skulle kosta MFF ett miljonbelopp att få tillbaka spanjoren.

Mer realistiska kandidater ska enligt Sportbladets källor finnas i förre MFF- och landslagstränaren Roland Andersson och Mjällbys Peter Swärdh.
Fortsättning lär följa...

Publicerad 2011-03-20 kl 10:14
Annons
Annons
Annons