Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Thern förlängde med Blåvitt i "hemlighet": "Gjorde det förra året"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Simon Thern förlängde sitt avtal sommaren 2021.
Något som skedde utan extern kommunikation från IFK Göteborg.
- Man har bara inte ”outat” det, förklarar Thern.

Foto: Bildbyrån.

Simon Thern har varit en nyckelfigur sedan han kom till IFK Göteborg inför förra året, och sitter på ett kontrakt över 2023. Trodde många. I podcasten Wulcan och Målarn berättade Thern nämligen att han har förlängt sitt avtal till och med 2025.  

Något som 30-åringen även bekräftar för Fotbollskanalen. 

- Ja, det har jag. Men det är mer att det inte har publicerats utåt. 

Klubben har tidigare i våras kommunicerat nyheten genom premiumtjänsten BlåvittPlay, men inte gått ut med det på den officiella hemsidan eller i andra sociala kanaler. Anledningen är att man inte alltid skriver texter om kontraktsförlängningar - i synnerhet inte när det gäller kortare sådana. 

ANNONS

Simon Thern berättar att nyheten har hållits “hemlig” ända sedan sommaren 2021 då han satte bläcket på papperet. 

- Det var inte nyligen som jag förlängde, utan det var förra året. Jag tror att det står, men att man bara inte har outat det. Men det är ingenting som jag har reflekterat över. Jag köpte ju hus och hela den biten. Sedan hade vi en dialog och så slutade det så, säger Blåvitt-mittfältaren. 

Och med ett långt kontrakt på plats, är planen att stanna i Sverige och IFK Göteborg karriären ut. 

- Självklart. Jag fyllde ju 30 för två veckor sedan och har en sambo som studerar på universitetet. Skulle det dyka upp någonting så gör det ju det, men man ska inte stå och lova saker utan att det finns någon grund för det. Dyker det upp något så får man ju ta ställning till det, men just nu så är jag ju inställd på att jag ska spela i IFK Göteborg under den tiden mitt avtal gäller.

ANNONS

Känner du dig bunden att stanna med tanke på familjesituationen - eller ger det bara en trygghet att känna att allt är på plats?
- Jag vet ju hur det är att växa upp på det sättet. Det är ju så klart speciellt. Nu har jag ju två förhållandevis små barn, två respektive fyra år, så de är ju inte riktigt i den åldern att man påverkas supermycket av var man bor eller vilka kompisar man har. Men det börjar ju närma sig, och så som livet är just nu så tycker jag att det bästa för familjen och hela paketet är att vara här. Jag spelar till Blåvitt inte vill ha mig mer! säger Simon Thern.

Publicerad 2022-10-01 kl 11:30
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto