Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Thern tillbaka - siktar på startplats: "Hoppas få spela mycket mer"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Therns mål mot Djurgården tidigare i år i spelaren ovan.

SOLNA. Stundtals petad - men också skadad.
Nu siktar Simon Thern ta en plats i AIK:s derbyelva.
- Jag hoppas självklart att jag får spela mycket mer, säger han.

Simon Thern lånades inför den här säsongen in från holländska Heerenveen. Då räknade nog de flesta med att den kvicke mittfältaren skulle bli en viktig kugge i Rikard Norlings lagbygge. Men vid flertalet tillfällen har Värnamobördige Thern fått inleda matcherna på bänken. Mot AFC Eskilstuna i slutet av augusti fick han inte ens hoppa in utan blev kvar på bänken under 90 minuter.

Efter matchen mot AFC har Simon Thern dragits med skadebekymmer, vad man från AIK-håll betecknat som ”underkroppsskada”, och missat matcherna med Östersund och Djurgården.

Men nu är han tillbaka.

- Jag är fullt frisk och disponibel efter lite problem de sista veckorna. Det känns bra. Jag har kört hela denna veckan, säger han.

Hur ser du till möjligheterna att få spela?
- De tror jag är goda. Det hoppas jag så klart. Jag tycker att det känts bra på träningarna och jag har jobbat på bra under veckan. Jag har inte tappat alltför mycket under veckorna jag varit borta. Så chanserna ska nog vara god tror jag. 

Han sticker dock inte under stol med att han missnöjd över att ha fått sitta så frekvent på bänken som han fått under sejouren i AIK.

- Det är ingen spelare som vill börja på bänken, så är det ju och det är klart att jag varit besviken över det. Men det är inte så mycket att göra. Det är fortfarande Rikard som tar ut laget och som bestämmer vilka som ska spela. Sedan kan jag inte göra mer än att försöka bevisa att han gör fel.

Hur har kommunikationen med Rikard (Norling) sett ut?
- Det vi pratar om det stannar ju mellan oss, så klart. Men det är klart att vi haft en dialog.

Hur skulle du beskriva tiden i AIK?
- Jag tycker att det varit bra under den tiden man har spelat. Jag kom trots allt från att ha varit borta tio månader från fotbollen efter en allvarlig skada och behövde ha lite lugn och ro för att komma igång. Jag tycker att jag mer och mer kom i gång under hösten och hade några riktigt bra matcher i våras där det kändes som att jag var på rätt väg. Nöjd ska man inte säga än, det är tio matcher kvar, men det har känts bra under tiden man har fått spela. Och jag hoppas självklart att jag får spela mycket mer. 

Det blev förlust i våras mot Bajen. Är du revanschsugen?
- Ja, ser man till matchbilden är det kanske inte den mest rättvisa jag varit med om. Efter den matchen känns det som att de blivit klart mycket bättre. Det tycker jag, med de spelarna de fått in. Då var det mest att de dyngade upp långa bollar på Paulsen som kanske är världens bäste huvudspelare. Det känns inte som att han förlorar en nickduell. Nu försöker man spela något mer.

Se söndagens derby mellan Hammarby och AIK i C More Sport och på cmore.se. Sändningen startar klockan 14.30.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-09 kl 10:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons