Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tidigare allsvensk målvakt kontraktslös: "Varit erbjudanden från allsvenskan och superettan"

Allsvenskan

Ole Söderberg är kontraktslös.
Målvakten har hittills tackat nej till olika anbud.
- Det har varit erbjudanden från både allsvenskan och superettan, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Tidigare Kalmar FF-målvakten Ole Söderberg, 29, gjorde i fjol tolv allsvenska matcher med AFC Eskilstuna, men lämnade efter säsongen. 29-åringen är nu kontraktslös i en oviss tid till följd av coronavirusets utbrott, men har samtidigt redan tackat nej till olika erbjudanden från bland annat klubbar i allsvenskan och i superettan.

- Det är tufft att hitta klubb nu, men jag har tackat nej till erbjudanden från både utlandet och Sverige. Det har inte känts rätt rent geografiskt. Jag har inte haft känslan av att det är dit jag vill flytta och sådär, så det återstår att se vad som händer under året. Jag vet till att börja med inte vad som händer med allsvenskan, så det är mycket som kan hända, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Vad är det för erbjudanden det rör sig om?
- Det har varit erbjudanden från både allsvenskan och superettan, men det har inte varit tillräckligt intressant för mig att hoppa på.

Målvakten känner ännu ingen stress över att hitta en ny klubb.

- Jag har ju ett jobb som jag jobbar ganska hårt med här, men det är tidsbaserat till nästa år, så det är klart att jag överväger alla möjligheter och allt som kommer. Men jag känner mig inte särskilt stressad. Jag är ändå glad över att jag har ett jobb och en anställning med bra stöttning. 

Söderberg har just nu sin bas i Kalmar och jobbar dels som projektledare för musik på NBV Sydost, som bedriver folkbildningsverksamhet, men även som producent på ett eget musikbolag. Det lägger han mest energi på nu när fotbollen står på paus. 

- Jag tar, som musikproducent, in beställningar på låtar och nu ska vi till exempel göra den officiella låten till Kalmar Pride, så det blir lite sådana jobb och sedan jobbar jag även mycket med artister och deras projekt som producent åt dem. Det är gött att ha något att göra under den här perioden, säger han och fortsätter:

Annons

- På NVB jobbar vi med folkbildning, så det handlar bland annat om studiecirklar och att sammansätta folk till att de ska utveckla sig själva på ett demokratiskt sätt, så jag jobbar med det på 50 procent, då jag är anställd för att vara projektledare för studion där. Sedan har jag ett bolag då som jag jobbar med separat där också efter arbetstid. Därmed jobbar jag i studion, men både med folkbildning och med mitt eget bolag. 

Men du vill återvända till fotboll på elitnivå?
- Ja, det är jag definitivt öppen för. Jag har ändå hållit på ett bra tag nu, så det här med corona ger en också lite betänketid. Det känns bra med det andra också, men fotbollen finns där. Jag tar det lite som det kommer med erbjudanden och sedan får vi se vad som kommer att hända. 

Publicerad 2020-05-14 kl 17:29

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto