Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tihi gick från AIK till nykomling: "Försökt få in ett lugn i truppen"

Allsvenskan

Första säsongen någonsin i allsvenskan för IFK Värnamo.
Då är inlånade Robin Tihi en av dem med mest erfarenhet.
- Det är klart man har försökt få in ett lugn i truppen, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Över den pågående säsongen är Robin Tihi utlånad från AIK till nykomlingen IFK Värnamo. Hittills har 20-åringen fått starta i samtliga allsvenska matcher och han själv upplever första tiden i den nya klubben som lyckad.

- Helt okej har det väl i alla fall känts tycker jag. Vi har vissa resultat som är bra, vissa som är lite sämre, men allt som allt känns det ändå rätt bra, säger han till Fotbollskanalen. 

Säsongen 2022 är IFK Värnamos första i allsvenskan - någonsin. Inför säsongen var Tihi, förutom Marcus Antonsson, den spelare i truppen med mest erfarenhet av allsvensk spel och med det kom ett större ansvar än vad mittbacken tagit tidigare.

Annons

- Det blir naturligt på det sättet att om man har tidigare erfarenhet från någonting så är det klart att man tar med sig det in i truppen. Men det är väl mest de första matcherna, sedan spelar inte erfarenheten så stor roll längre för då blir alla spelare bekväma, men det är klart man har försökt få in ett lugn i truppen. Men det är inget som syns så mycket eller påverkar så mycket efter ett tag.

Men några extra tips kring hur AIK spelar kanske?
- Haha, ja men typ.

Är målet att komma tillbaka till AIK och ta en tröja där?
- Någon gång är det klart man vill det, någon gång i framtiden, men det är inget jag lägger så stor vikt vid just nu utan det är mest Värnamo just nu, konstaterar han.

Sedan den allsvenska vårsäsongen avslutades har Tihi inte bara haft ledigt, utan har även hunnit med en landslagssamling med Finlands U21-lag.

Annons

- Vi spelade EM-kval och körde tre matcher under samma fönster. Vi vann två stycken, de två första, och sedan var det en avgörande match mot Norge som vi tyvärr torskade. Så vi hamnade på en tredjeplats och gick inte vidare tyvärr.

Hur är det för dig personligen att få komma till den miljön?
- Jag tycker det är jätteskönt, det är nyttigt att byta miljö ibland. Speciellt med nivån som U21 ändå håller, så jag tycker det är väldigt nyttigt att känna på hur spelare ute i Europa också spelar, inte bara i Sverige. Så det känns skitnyttigt.

Tidigare har Tihi även representerat Sverige, då i U16-landslaget. Dessutom kan han också välja att spela för Marockos landslag. Men vad valet kommer falla på är inget 20-åringen har bestämt sig för än.

- Det får man se.

Framtida Robin får bestämma?
- Ja, det känns lite tidigt nu, säger Tihi. 

Annons
Publicerad 2022-06-16 kl 13:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto