Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tillhörde Mushekwis klubb - nu ska han provspela med Djurgården

Djurgården plockar in provspelaren Kgosi Brian Dolamo, en 22-årig mittfältare som ska tillbringa den kommande månaden i klubben.
- Skicklig och löpstark med en bra passningsfot, säger Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Sydafrikanen har tidigare tillhört Mamelodie Sundowns, där även Nyasha Mushekwi fostrades, men kommer närmast från Polokwane City och dess U21-sektion. Nu ser han fram emot att pröva lyckan under ett 30 dagar långt gästspel som av sportchefen Bosse Andersson beskrivs som "helt föutsättningslöst".

- Det är en skicklig fotbollspelare som är löpstark med en bra passningsfot och upplägget passar bra med tanke på vårt samarbete med Mamelodie Sundowns, han har ju skolats i deras akademi. Han har fått några andra förfrågningar men vi tog hit honom så att vi kan se honom i aktion under en längre tid, säger Andersson till Dif.se.

Kgosi Brian Dolami själv ser både styrkor och utvecklingsområden när det kommer till de egna attributen.
– Jag spelar gärna innermittfältare och mina främsta sidor är speluppfattningen och passningsspelet. Ser man till det som kan förbättras skulle jag behöva öka min styrka, säger han till Dif.se.
– Det är planerat att jag ska vara med i U21-matchen mot IFK Norrköping nästa tisdag. Det ser jag fram emot och jag hoppas att jag får chansen att spela från start.

Publicerad 2015-06-22 kl 20:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons