POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Tillträdesförbud för mannen som kastade knallskottet

Nästa

Avbryt
Försök igen

Den 28-årige man som är misstänkt för att ha kastat in ett knallskott mot Tobias Sana är försatt på fri fot. Samtidigt har ett tillträdesförbud på 2,5 år utfärdats.

Den 28-årige man som greps i går kväll misstänkt för att ha kastat in ett knallskott mot Tobias Sana under mötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF har nu försatts på fri fot. Mannen själv nekar fortfarande till händelsen, men misstankarna kvarstår och åklagaren menar att bevisläget är starkt.

- Vi har honom på film och han är identifierad, säger kammaråklagaren Ann-Sofie Prahl till GP.

Samtidigt som mannen släpptes utfärdades också ett tillträdesförbud. Förbudet gör gällande att 28-åringen inte får besöka någon idrottsanläggning där det anordnas matcher från allsvenskan ner till division ett under de kommande 2,5 åren.

2010 utfärdades ett tillträdesförbud för den misstänkte mannen av en åklagare, men det överklagades av 28-åringen som i Tingsrätten fick beslutet upphävt. Tingsrätten ansåg att det inte fanns tillräckliga skäl för ett tillträdesförbud.

Några av nämndemännen var dock inte eniga med den bedömningen. De hänvisade även till att åklagaren påstått att mannen uppträtt ordningsstörande vid en elitseriematch i ishockey i Scandinavium 2010.

"Dessa omständigheter innebär att det finns risk för att han kommer att begå
brott ägnade att störa ordningen eller säkerheten under idrottsarrangemang", står det i Tingsrättens beslut om att upphäva tillträdesförbudet.

Publicerad 2016-04-29 kl 16:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå