POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Tjernström har guldvittring: Längtat i elva år

Fyra allsvenska matcher till, sedan kan AIK-veteranen Daniel Tjernström stå där med sitt efterlängtade SM-guld.
-Det är klart att man känner vittring, det gör man ju. Men på fyra matcher kan det hända mycket, säger han.

Den 35-årige mittfältaren kom till AIK 1999, säsongen efter att klubben senast tog SM-guld.

-Jag har längtat efter guld i elva års tid här, det vore helt fantastiskt. Och det är klart att man tänker på det, det går inte undvika.

-Men vi tar inte ut något i förskott, det gäller att ligga på. Alla matcher är svåra och jag tror inte att det spelar så stor roll vilka man möter.

Vill avgöra tidigt

Inför de fyra sista omgångarna leder AIK allsvenskan, en poäng före IFK Göteborg och fyra poäng före Elfsborg. IFK Göteborg och AIK möts i den allra sista omgången.

-Det kan bli avgörande mot Blåvitt borta. Men jag hoppas förstås att vi avgör innan dess.
För tre år sedan hade också AIK chansen att vinna allsvenskan, men slutade tvåa, en poäng efter Elfsborg, efter att ha spelat bort chansen att avgöra på egen hand i den näst sista omgången.

Vad talar för att det ska gå bättre i år?

-Det är svårt att säga vad som talar för oss, jag har ingen aning. Om vi fortsätter som vi gjort och spelar bra på slutet, då har vi en bra chans.

I augusti kom brasilianaren Antonio Flavio till AIK. Han har bidragit starkt till klubbens framgångar i höst. Anfallaren har gjort tre mål och passat fram till ett mål under sina åtta matcher med AIK. Men framför allt har han sett till att andra lyckats göra mål. I säsongens 17 första matcher gjorde AIK i snitt 0,94 mål per match - med Flavio i laget har målsnittet varit 1,62 mål per match.

-Det är en väldigt duktig spelare. Han har tillfört en dimension till i vårt spel, är väldigt individuellt skicklig. Ibland när det kommer någon utifrån kan det ta ett tag innan de börjar trivas och kommer in i det, men han var bra på en gång, så han är väldigt viktig för oss.

-Under våren fick vi det inte riktigt att stämma som vi ville, men Flavio var en förstärkning, helt klart.

TT

Publicerad 2009-10-15 kl 15:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå