Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tokhyllningen av Djurgårdens nyförvärv: "Nu blir det åka av"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Seon-Min Moon är klar för Djurgården - och hyllas av Östersunds ordförande Daniel Kindberg.
- Jag vill hälsa till Djurgårdens fans: "Håll i er, för nu blir det åka av". Jag blir inte förvånad om de vinner guld, säger han till Fotbollskanalen.

Nyligen lämnade Martin Broberg Djurgården, för spel i Örebro. Under torsdagen slet Haris Radetinac av sitt ena korsband. Men under fredagen presenterade blåränderna ett nyförvärv i form av Seon-Min Moon, 23.

Sydkoreanen hämtas från Östersund i superettan och kan användas på alla mittfältspositioner.

- Jag pratade med Bosse (Andersson, Djurgårdens sportchef) om honom redan i fjol, men då tyckte han att vi var för dyra. Nej, skämt åsido. Vi har haft en dialog under en längre tid och det här känns fantastiskt. Vi är jävligt stolta över att en av våra spelare som vi har haft länge och utvecklat på alla plan får vara med i titelracet i allsvenskan. Det känns jättebra, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg.

Och Kindberg hyllar sättet som Djurgården har gått till väga när det gäller Moon.

- De har varit väldigt respektfulla. Jag är väldigt glad över sättet en storklubb möter en liten klubb från glesbygden på. Jag är mycket imponerad över hur de hanterat det här.

Kan du konkretisera lite?
- En liten klubb i lägre divisioner kan ibland behandlas som fattiga kusiner från landet, men det finns inga sådana tendenser i en arbetarklubb som Djurgården. Det är raka rör, skratt och väldigt snabba och konkreta förhandlingar utan svammel. Bosse (Andersson) är väldigt tydlig och fräsch.

Känns det gott i hjärtat att sälja honom till Djurgården med tanke på det?
- Ja, det gör det. Jag vet i mig själv att det här är det bästa för Moon. Han är som ett barn för en annan, så jag blir rörd och ledsen av att han lämnar. Men jag vet att han kommer till en familj, en djurgårdsfamilj som bryr sig om hela människan och att utveckla honom som fotbollsspelare. Det känns helt rätt, annars hade jag bara sagt nej.

Kindberg menar också att sydkoreanen kommer klara av steget upp en division på ett bra sätt.

- Han är absolut redo för allsvenskan, det har han varit en längre tid. Huvudtränaren i Nike Academy i England, som Moon spelade i tidigare, sa det till mig: "Moon är den ende spelaren på alla år vi har hållit på som jag utan att skämmas skulle släppa in på Barcelonas träning". Han har ohyggligt stora spetsegenskaper, men naturligtivs måste han utveckla beslutsfattningen. Han är ung och har mycket framför sig. Jag skulle inte bli förvånad om Moon kommer stå och krama Bosse och gråta över SM-guldet i november.

Är det så?
- Ja, det skulle inte alls förvåna mig. Jag är väldigt ledsen att Haris (Radetinac) skadade sig, men Moon kommer ta Djurgården med storm. Det kommer ta en vecka för att han ska få förklarat för sig hur de spelar, för vi spelar lite olika och det måste man tänka på. Men i övrigt, om han blir rätt nyttjad så kommer han flytta barriärer.

Kindberg kommer så klart fortsätta följa Seon-Min Moons utveckling framöver.

- Ja, det kommer jag göra och jag kommer vara stolt. Om jag inte kan vara nere i Stockholm och se honom så kommer jag se varje miunut på tv.

- Och jag kan hälsa Djurgårdens supportrar: "Nu är det bäst att ni håller i er, för nu blir det åka av", avslutar Östersunds ordförande.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är även han nöjd över affären.

- Ja. Det har gått väldigt snabbt. Tack vare ett bra samarbete mellan Östersund och oss har vi löst det på ett smidigt och ganska så kreativt sätt, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

Moon har skrivit på ett korttidsavtal, som löper säsongen ut, med Djurgården. Därefter finns det en option på förlängning.

- Vi är tre parter. Det är vi, Moon och Östersund. Vi har fört diskussioner och hittat en bra lösning. Sen får vi hoppas att den blir långsiktig. Det här är ett bra första steg. Det är spelaren i centrum här, säger Bosse Andersson.

Djurgårdens sportchef avslutar:

- Vi har en god bild av Moon och hoppas att han ska kunna bidra till den fina trupp vi har. Vi har olyckligtvis Haris borta nu och Martin Broberg har lämnat. Moon är en spelare som är van vid konstgräs, väldigt skicklig offensivt och som kan komma in och här och vara med och bidra.

Publicerad 2015-07-17 kl 16:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons