POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5d

Tomasson om 1–3 mot Varberg: "25 bra minuter – resten var skräp"

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Malmö FF gick på en nit i dagens träningsmatch när den allsvenska nykomlingen Varberg vann med 3–1 på Malmö IP.
- Idag kan vi verkligen inte vara tillfreds med insatsen, säger MFF:s tränare Jon Dahl Tomasson till Fotbollskanalen.

För bara fem dagar sedan vann Malmö FF med 2–0 mot Sparta Prag i en träningsmatch i spanska Marbella. Tillbaka på skånsk mark blev det förlust mot en blivande allsvensk debutant på Malmö IP:s konstgräs.

- Det var riktigt bra första 25 minuterna, därefter var insatsen skräp. Tempot var för långsamt, vi förlorar många bollar och använder för mycket tillslag. Ser vi på helheten tar vi med oss många bra saker från träningsmatcherna mot Krasnodar och Sparta Prag, men idag kan vi verkligen inte vara tillfreds med insatsen, säger Jon Dahl Tomasson.

Den danske tränaren säger sig inte vara överraskad över Varbergs kvalitet och berömmer laget för två ”fantastiska mål”. Tomasson syftar på Varbergs andra och tredje mål, två spektakulära distansskott gjorda av mittfältaren Albert Ejupi.

- Det som irriterar mig är felen som vi gör och vårt tempo som sjunker. De 25 första minuterna spelar vi med en och två tillslag, stor rörlighet och mycket dynamik i spelet. Sen blev tillslagen på bollen många och motståndaren hann tillbaka i position. Det var det som gjorde att matchen inte blev bra i det avseendet, säger Tomasson.

Han fortsätter:

- Men en sådan här insats faller sig mycket naturlig i processen som vi är inne i. Vi möter två europeiska toppmotståndare och kommer hem och ska spela på konstgräs med förändringar i laget. Det är en process om vi är inne i och för oss väldigt viktigt att den blir en lärosträcka. Men vi förlorar många enkla och dumma bollar.

På Sydsvenskans fråga om Malmö FF är redo för tävlingssäsongen betonar tränaren att de försöker hålla igång hela truppen, med ett träningspass för vissa spelare innan dagens match plus en extra träningsmatch mot Jönköpings Södra på lördag kväll efter cuppremiären mot Syrianska.

- Vi är förhållandevis långt framme i förberedelserna men kan fortfarande förbättras på många punkter. Det är inte bra nog ännu, men det kan det inte vara så här tidigt efter tre-fyra veckor. Det finns ändå många riktigt bra saker som bland annat träningslägret i Marbella visade, säger Tomasson.

Nästa torsdag väntar det första mötet i Europa Leagues sextondelsfinal mot tyska Wolfsburg. Jon Dahl Tomasson säger att spelarna inte ska bekymra sig om den knappa tiden inför mötet.

- Jag tror att Wolfsburg är ett viktigare fokus bland pressen och fansen. Vi har fullständig koll på det motståndet, men killarna ska spela en cupmatch först och sedan tänka på Wolfsburg. Förberedelserna inför Europa League tar vi på plats i Tyskland. Killarna ska inte tänka på det nu. De ska tänka på att spela fotboll och prestera, säger Jon Dahl Tomasson.

Publicerad 2020-02-11 kl 20:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå