Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tonårsduon flyttas upp till MFF:s A-lag: "Trodde att Danne skämtade"

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF fyller på från sin framgångsrika akademi.
Mittfältarna Aleksander 
Damnjanovic Nilsson och Markus Björkqvist skriver A-kontrakt med klubben.
Det är i princip detta jag jobbat för i snart 15-16 år, säger Björkqvist till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån

Markus Björkqvist (bilden) har skrivit A-kontrakt med Malmö FF.

Mittfältsduon började träna med MFF:s A-trupp förra året och har sedan fått hoppa in kontinuerligt där under denna säsong. För det belönas Damnjanovic Nilsson och Björkqvist med varsitt A-kontrakt. 17-årige Markus Björkqvist "hade det på känn", men blev ändå överraskad när sportchefen Daniel Andersson kom med erbjudandet.  

Jag är uppe och tränar en del innan träningen i princip varje dag. Så en dag - rätt vad det är - kom "Danne" när vi käkade lunch efter träningen och sa: "Du Mackan, jag vill snacka med dig. Har du tid?". Jag sa ja och han tog mig åt sidan och frågade om jag är sugen på ett A-lagskontrakt. Då svarade jag att ja, det är väl självklart! Då trodde jag först att han skämtade, för han svarade "Ja, då får du det". Lite så, och jag undrade om det var sant - då förklarade han att de ville skriva ett A-kontrakt för att jag presterat bra. Han ville träffas veckan efter för att skriva avtal. Det var så det gick till. Enkelt och skönt - och jävligt bra, säger Björkqvist och fortsätter:  

ANNONS

- Det är oerhört kul. Det är i princip detta jag jobbat för i snart 15-16 år. Det är ett bra bevis på att jag har presterat bra och jobbat hårt sedan dag ett.   

Den fysiske innermittfältaren från Bara, utanför Malmö, spelade 45 minuter i träningsmatchen mot Kalmar FF (0-1) förra helgen. Under säsongen har han spelat i U21-allsvenskan med MFF.  

Det är också en grej som är väldigt skönt, det visar att jag presterar bra även där. Även när jag inte hade ett A-lagskontrakt var jag uppe där och spelade. Då gick jag före spelare som tillhörde A-laget, så det var oerhört skönt och kul, säger den vänsterfotade Björkqvist.  

Den ett år äldre Aleksander Damnjanovic Nilsson har också spelat i den serien. Hans kontrakt gäller över nästa år, medan Björkqvists sträcker sig till slutet av 2023.  

ANNONS

- Jag hade haft snack med Daniel lite från och till. Sedan har han snackat med min agent - och så kom jag in, och fick goda nyheter att de ville lyfta upp mig, säger Damnjanovic Nilsson och beskriver sin mångsidiga mittfältsstil:  

- Jag kan vara lite överallt. Jag kan spela som tia, som en åtta, och en sexa. 

Målet för resten av säsongen?

- Bara göra det så bra som möjligt på träningarna. Förhoppningsvis kan jag vara med på bänken och få en chans någon gång, säger Damnjanovic Nilsson.  

Malmö FF:s nästa träningsmatch är på lördag mot Elfsborg.

Publicerad 2021-06-17 kl 15:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto