Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Tony Gustavsson: ''Ett derby kan aldrig vara avslaget''

Det pratas om dålig publiktillströmning till derbyt. Matchen gäller inget annat än platser under toppen. Men för spelare och ledare är det samma tändning som vanligt, hävdar Hammarbys tränare Tony Gustavsson.

- Ett derby kan aldrig vara avslaget, säger han till FotbollDirekt.se.

HAMMARBY
Tony Gustavsson, tränare:
- Jag är övertygad att vi skulle kunna producera bättre än vad vi kunde gjort. Men en av anledning till att vi inte lyckats är att vi inte har hittat rätt sedan Petter Andersson och Paulinho försvann. Mitt jobb är att maximera övriga spelares resurser.

Om Djurgården: - Djurgården har hittat rätt på slutet. De har gjort en omorganisation i laget och har ett antal tunga nyförvärv under sommaren. Djurgården har gått tillbaka till ett mer renodlat 4-3-3.

Om läget i laget: - Backsidan har häcklat oss hela säsongen. David Johansson har skavanker i foten men vi hoppas att han kan spela. Emil Johansson är avstängd. Christian Traore är borta resten av säsongen. Just nu har jag två backspelare som är helt hela. Det är Suleyman Sleyman och Jose Monteiro. Marcus Thörnstrand är förhoppningsvis tillgänglig. Dessutom har Mikkel Jensen och Haris Laitinen spelat i backlinjen.

Preliminärt lag: Kristoffer Björklund - David Johansson, Suleyman Sleyman, José Monteiro, Haris Laitinen - Erkan Zengin, Mikkel Jensen, Louay Chanko, Fredrik Söderström - Charlie Davies, Carlos Gaete.

DJURGÅRDEN
Johan Oremo, anfallare:
- Det här blir mitt andra derby och det ska naturligtvis bli riktigt roligt. Det är ju två lag med fin historia som möts. Det här är det största man kan vara med om i svensk fotboll.

Om Hammarby: - Bajen är ett lag som spelar en offensiv fotboll, men ändå vill ha bollen på backen. Det kan gå fort om de har en sådan dag när spelet sitter. Vi måste jobba hårt och göra det vi är bra på.

Om läget i laget: - Aki Riihilahti är aktuell för comeback, liksom Mattias Jonson. Martin Andersson är fortfarande inte redo.

Preliminärt lag: Pa Dembo Touray - Patrik Haginge, Peter Magnusson, Toni Kuivasto, Jan Tauer - Andrej Komac, Markus Johannesson, Daniel Sjölund - Sebastian Rajalakso, Johan Oremo, Jones Kusi-Asare.

FD-kommentar: - Alla inblandade hävdar att det här är ett viktigt derby. Att bli bäst i Stockholm verkar ju blivit den nya moroten för AIK, Hammarby och Djurgården. För Bajens del måste det viktigaste vara att få till en seger. Två månader utan trepoängare och ett haltande spel börjar sätta sig huvudet.

Djurgården ser ut att vara hyfsat på gång igen efter vågdalen. Dessutom har de fått tillbaka mycket skadade spelare och med alla sommarförvärven börjar truppen se ordentligt konkurrenskraftig ut.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-10-20 kl 14:50
Annons
Annons
Annons