Tony Gustavsson: Gefle känns väldigt vassa

Gefle tog ett stort steg mot nytt kontrakt genom 3-0 på Hammarby.
Och nu tror Hammarbytränaren Tony Gustavsson att de klarar sig:
-Jag har dålig koll på de andra där nere - men med den form Gefle visar känns de väldigt vassa.

I Stockholmsderbyt förra veckan vann Hammarby med 3-0 mot Djurgården. I söndagens match mot Gefle blev det samma siffror, fast nu förlorade Hammarby.

-Vi jobbade stenhårt med motivationsfaktorerna inför den här matchen. Alla vet ju vilken urladdning ett derby innebär. Men matchbilden blev precis den som vi inte ville ha, suckade Tony Gustavsson.
Samtidigt satt Gefletränaren Pelle Olsson bredvid och såg belåten ut. Han kunde inte klaga på hur eftermiddagen utvecklade sig.

Efter en relativt seg första halvtimme tog plötsligt Gefle hand om initiativet - och märkligt nog hände det i samband med att laget under några minuter tvingades spela med en man mindre då mittbacken Anders Wikström återigen slog sin axel, som skall opereras efter säsongen, ur led.

Under hans tid i omklädningsrummet, där han snabbt reparerades, skapade hemmalaget plötsligt ett par högkaratiga målchanser.
Daniel Bernhardsson hann med att både ge Gefle ledningen med 1-0 och missa en straff innan halvtidsvilan.

-Vi har släppt ifrån oss ett par matcher i början av andra halvlek på senaste tiden, men det fanns en enorm beslutsamhet i omklädningsrummet i paus, sade Pelle Olsson.
Det tog sig uttryck i form av två eleganta mål som punkterade matchen under de sista 20 minuterna - Johannes Ericssons vänster utsida i ena gaveln till 2-0 och Amadou Jawos skott ribba in till 3-0.

Ett mål som åtminstone delvis påminde om holländaren Marco van Bastens klassiker från EM-finalen 1988. Då var Amadou Jawo bara fyra år...
- Men jag vet hur det gick till. Han sköt väl direkt på volley, va? Men jag har många år på mig att klara av det också, sade succéanfallaren som Gefle hittade i Vallentuna inför den här säsongen.

Nu håller Jawo, som spelade fram till 1-0-målet och även fixade den missade straffen, på att rädda laget kvar i allsvenskan.
-Och jag vill inte ha något kval heller. Jag har redan bokat en kryssning med några kompisar i början av november...

Gefle har ett svettigt spelprogram kvar: Kalmar borta, Trelleborg borta och Elfsborg hemma.
-Ettan och tvåan i tabellen plus det formstarkaste laget just nu. Men läget är bättre nu än det var innan matchen mot Hammarby, konstaterade Pelle Olsson.