Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Touma mot förlåtelse: ''Accepteras mer och mer''

Hårda falanger i Djurgårdens fan-kretsar dömde tidigt ut värvningen av Sharbel Touma. Nu är gårdagens derbyhjälte emellertid på väg mot förlåtelse efter en succéartad höst.

- Han blir hela tiden mer accepterad. Han är mer accepterad nu än när han kom, säger Djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson.

Och efter derbymålet i går så lär Sharbel Toumas namn avdramatiserats ytterligare.
Touma avgjorde mot AIK på Råsunda och såg till så att Djurgården för första gången sedan 1969 lyckades vinna båda derbyna mot ärkerivalen.

- Vi unnar verkligen Sharbel det här. Att han får visa hur bra han är, fortsätter Jonsson.
- Därmed inte sagt att alla accepterar honom. Det finns ändå fortfarande en krets som inte tycker att han ska spela för Djurgården - men dessa blir ändå färre och färre, uppfattar jag det som.

Det har gått några månader sedan sommarens uppmärksammade värvning av Sharbel Touma som rörde upp sådana känslor.
En hatkampanj sattes i gång och många supportrar kunde inte förlika sig med tanken på att en spelare som en gång i tiden lämnat för AIK skulle få en huvudroll i Djurgårdens nysatsning.
Men det var då och i dag är inte Sharbel Toumas namn brännstoff länge i supportersleden. En succéartad höst där det förra Hollandsproffset alltmer visat sitt värde har tystat många fördömande röster.

- Vi hade mycket dialog med de mest kritiska redan från början när Sharbel kom. Vi ville visa att vi tog alla på allvar - även de mest kritiska rösterna. Och jag tror vi nådde fram - mycket på det viset att vi tidigt visade att vi tar alla synpunkter på allvar.

Men trots att det var så infekterat i början så var Mats Jonsson, med ett förflutet som ordförande i Djurgårdens officiella supportersklubb Järnkaminerna, aldrig orolig för att situationen skulle bli ohållbar.

- Nej, orolig var jag aldrig. Redan då kände vi att det var fler som var positiva än negativa till Sharbel. Att han är mer accepterad har säkert hjälpt honom. Jag tror och det syns att han mår bättre i dag. Det har underlättat och är säkert en förklaring till att det lossnat.

Ola Gustavsson

Publicerad 2010-10-04 kl 12:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons