Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Touma ser fram emot kompismötet: "Det blir en fest"

Sharbel Touma fick höra ett och annat både när han kom till Djurgården och när han lämnade klubben.

På fredag möter Syrianskaprofilen sina forna klubbkamrater i en match som kan vara avgörande för lagens fortsatta existens i allsvenskan.

-Det blir en fest, säger Touma.

Sharbel Toumas långa fotbollsfärd inleddes i Motala och tog vägen via Södertälje och Syrianska innan karriären tog fart i Djurgården på 90-talet. Efter flera destinationer på vägen var han tillbaka i Djurgården förra säsongen - innan det efter 16 år blev en återkomst även till Syrianska till den här säsongen.

-Det blir ju att möta gamla lagkompisar, så det är jättekul, säger Touma som hoppas på storpublik.

-Det är derby, vi behöver folkets stöd, jag kan inte se annat än en fullsatt arena.

Mycket i potten
Med Syrianska på kvalplats och Djurgården bara fyra poäng framför står mycket på spel i fredagens möte i Södertälje. Båda lagen har hyggliga höstfacit. Men Syrianska tog senast sin blott andra bortaseger för året, 1-0 mot Halmstad, medan Djurgården föll tungt på Stadion mot IFK Göteborg, 1-2.

Och nykomlingen Syrianskas hemmastyrka blir något att bita i för Djurgården som spelat långt under förväntningarna den här säsongen. 21 av Syrianskas 27 poäng har kommit på Södertälje arena - och 22 av 27 mål.

-Vi är svårslagna på konstgräset, vi är vana på det underlaget och det betyder jättemycket. I bortamatchen mot Halmstad var det en skitplan och jättesvårt att spela, säger Touma.

Ordinarie lag
Mot redan avsågade Halmstad blev det seger ändå.
-Vi har haft för dåligt facit borta, men nu de två, tre sista veckorna har vi fått tillbaka alla viktiga spelare och det gör också sitt. Vi har gjort det bra i år ändå med alla skador, många har fått spela på ovana positioner. Med alla spelare tillbaka på sina positioner känns det bättre och tryggare.

En seger är av stor vikt för Syrianska, som har tre poäng upp till IFK Norrköping närmast ovanför kvalstrecket. Och nedanför strecket är Trelleborg bara två poäng bakom.

-Jag tycker det ser bra ut, men efter varje omgång är det nya förutsättningar. För tre eller till och med två omgångar sedan såg det tufft ut. Tar vi tre poäng på fredag kan det bli skitbra.

Publicerad 2011-09-29 kl 14:47
Annons
Annons
Annons