Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tourays målvaktstränare kritiserar media

Flera misstag på kort tid och bitvis ifrågasatt av egna lagkamraterna. Djurgårdens målvakt Dembo Touray har blivit syndabock - något som irriterar hans målvaktstränare.

- Han har fått ett oförtjänt dåligt rykte, det känner jag, säger Dembo Tourays målvaktstränare Kjell Frisk till FotbollDirekt.se.

- Media är för snabba att döma och nu är det precis som att det är okej att döma Dembo så snart han gör ett misstag.

De svarta rubrikerna mot den gambiske två-meters-kolossen är missriktade. Tourays målvaktstränare upplever i det närmaste en personförföljelse.

- Det är alltid lättare att få dåligt än bra rykte och det har Dembo tyvärr fått, fortsätter Kjell Frisk.

Trots fadäserna mot kanske speciellt Halmstad och Malmö så är Dembo Touray lika bra som exempelvis guldåret för fyra år sedan. Ingen tvekan alls från Frisk.

- På sin högstanivå är han lika bra som någonsin. Han är verkligen en av Sveriges bästa målvakter, hur kan någon tveka på det?, frågar sig Djurgårdens målvaktstränare.

Hur mår han? - Ganska bra. Inte sämre nu är tidigare i alla fall. Vi pratar mycket och har högt i tak och jag vet hur mycket han ser fram emot kvällens derby.

Hur påverkar missarna honom? - Inte speciellt. Titta i stället på alla fina spektakulära räddningar han gjort och så många gånger han faktiskt räddat Djurgården.

Men är det tillfälligheter att han drabbats som han gjort just nu - det är ju inte första gången?

- Men misstag...vilka misstag tänker du på då? Det viktigaste är att våga agera och det gör han. Och alla gör misstag, utespelare gör det också. Media är för snabba att döma och nu är det precis som att det är okej att döma Dembo så snart han gör ett misstag.

- Media är för snabba att döma. Han får för oförtjänt mycket skit. Men det viktigaste av allt med Dembo är ändå så hårt han jobbar och hur han fortfarande på alla vis vill bli en ännu bättre målvakt.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-09-28 kl 13:09
Annons
Annons
Annons