Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Träningsmiss bakom Bajens backkris

Hammarbys problem med skador i backlinjen är en följetång som aldrig verkar vilja ta slut. Lagets fystränare Janne Mian medger att det kan ha begåtts misstag i träningen för vissa spelare.
- Vi kan ha kört på en för hög nivå, säger han till fotbollskanalen.se.

I Hammarbys två senaste matcher har det varit ont om backar i Hammarbys backlinje. Mittfältare och anfallare har fått vikariera som backar för att täcka upp för avstängda, och framförallt, skadade försvarare. Vikarierna har skött sig bra, men det är knappast en lösning som kan hålla hur länge som helst.

Det kan dock vara en ljusning i sikte. Såväl Suleyman Sleyman och David Johansson är tillbaka i träning, och Emil Johansson återgår i träning i nästa vecka.

Hammarbys fystränare Janne Mian är medveten om att skadorna är ett problem och är lite självkritisk när han berättar för fotbollskanalen.se om hur laget tränat under EM-uppehållet.
- Precis när uppehållet började körde vi lite uppbygnadsträning två veckor på en hög nivå. Under den tiden var en del spelare borta på landslagsläger som Emil Johansson, eller rehab som Suleyman Sleyman och David Johansson – när de sedan kom tillbaka hade de missat träning och var inte redo för den höga nivå vi låg på då, säger han till fotbollskanalen.se

- Jag vill vara progressiv i vår träning och höja nivån. Men jag tror att jag höjt nivån lite för mycket, de har inte klarat det. Det var ett misstag, säger Janne Mian och låter lite självrannsakande.

När det gäller Suleyman Sleyman och David Johansson säger Janne Mian att de kan betecknas som klara för spel, men att de kommer skynda långsamt.
- Visst det är en viktig match mot Norrköping, men det är samtidigt en lång säsong, säger han.

Janne Mian poängterar att bara för att en spelare inte känner av sin skada så behöver det inte nödvändigtvis betyda att de är redo för spel, och att det är viktigt att man får komma tillbaka genom fotbollsträning snarare än rehabträning.

Han fortsätter med att säga att han är nöjd med hur mycket spelarna orkar.
- Inför matchen mot Halmstad sa deras tränare Janne Andersson att vi var ”ett passningsskickligt lag, men dåligt fysiskt”. Det visade vi att det stämmer inte. De orkade inte med och stod och stretchade i mittcirkeln.

Publicerad 2008-07-03 kl 17:38
Annons
Annons
Annons