Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Traustason har kommit över tacklingen från Radetinac: ”En del av fotbollen - behöver inte hämnas”

Allsvenskan

MALMÖ. Stämplingen från Haris Radetinac på Arnor Traustason blev uppmärksammad, även om tiden för återhämtning gick snabbare än väntat. Traustason själv har inget emot Radetinac.
- Han är snäll. En bra kille. 

Foto: Bildbyrån/C More

Se situationen där Traustason skadade sig i spelaren.

IFK Norrköping - Kalmar FF
IFK Norrköping
Kalmar FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Malmö FF - IK Sirius
Malmö FF
IK Sirius
STREAMA PÅ LÖRDAG
IFK Göteborg - IF Brommapojkarna
IFK Göteborg
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ LÖRDAG
Halmstads BK - IFK Värnamo
Halmstads BK
IFK Värnamo
STREAMA PÅ LÖRDAG
IF Elfsborg - Djurgårdens IF
IF Elfsborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ SÖNDAG

I morgon söndag har det gått sex veckor sedan Arnor Traustason åkte på en stämpling från Haris Radetinac. Det såg ut att ha kunnat bli en allvarlig skada, där Uwe Rösler direkt efter matchen sa att det kunde vara en karriärshotande skada, men det tog knappt fem veckor innan Traustason kunde spela igen. 

Det är också i morgon som Traustason ställs mot Djurgården igen. Han själv ser inte matchen på något annat sätt än en seriefinal.

- Jag blev skadad. Det händer i fotboll, det är en del av fotbollen, och jag behöver inte hämnas, säger han till Fotbollskanalen. 

- Jag har inget att jag tänker mer på det, bara för att jag blev skadad i den matchen. Det är en match mot Djurgården som jag har mött många gånger innan. Jag kommer inte in med något aggressivt, inget att jag måste göra något.

Annons

Radetinac bad om ursäkt via SMS efter matchen, och det finns inget ont från Traustason och inga tankar på att ”ge igen”.

- Han är snäll. En bra kille. 

Radetinac själv sa följande till Fotbollskanalen tidigare i veckan:

- Efter att jag kollade på bilderna, så kändes det som en ful stämpling, men jag vet att det inte var avsiktligt och det viktigaste för mig är att jag vet att det inte var avsiktligt. Jag läste också att han fick goda nyheter om att inget var sönder och att han var tillbaka efter någon vecka och spelar nu matcher. Det var bra att han inte bröt något och jag vet att det inte var medvetet, säger han. 

- Samtidigt var det inte den första fula tacklingen i allsvenskan. Det blev en stor grej efter vissa uttalanden i tidningarna och media ville väl att det skulle bli lite snack. Jag tycker bara att det är skönt att han inte är skadad och är tillbaka och spelar. Det är viktigt för min del att jag inte förstört någons karriär, som folk har sagt.

Annons
Publicerad 2019-08-24 kl 12:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto