Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tre krislag har använt tre olika lösningar

12å

Tre lag i bekymmer.
Tre sätt att ta sig an problemen.
Hammarby, Djurgården och Brommapojkarna har bytt knackig vårsäsong mot perfekt omstart.

I skuggan av fotbollsallsvenskans stora strykgäng Örgryte fanns det fler lag som hade det tufft i våras. De tre tydligaste exemplen kommer alla från Stockholm:
Hammarby - en seger på de första åtta omgångarna.
Djurgården - sex mål på hela vårsäsongen.
Brommapojkarna - inte en seger sedan den 24 april.

Men vid sidan av den krisartade första säsongshalvan har de tre lagen något positivt gemensamt: samtliga inledde höstsäsongen med en trepoängare. De har dock tagit sig ur krisen på olika sätt.

Hammarby gjorde faktiskt en habil avslutning på våren, men förra helgens seger mot Trelleborg (2-1) var ändå viktig för bottenlaget "Bajen".

ANNONS

-Tyvärr är det bara den senaste matchen man döms efter. Därför är det som tränare viktigt att distansera sig från nuet, inte bara när det går dåligt. Man måste kunna nollställa, börja om och tro på det man gör, säger Hammarbytränaren Tony Gustavsson.
Ovilligt har dock Hammarby till viss del lämnat svackan genom att vaska om i truppen.

-Spelarmaterialet är en superfaktor för att nå resultat. Vi har tappat en av allsvenskans bästa mittfältare i Lolo Chanko, och vi har ett ungt lag. Att då få in några ryggradsspelare som har varit med en del, som (Andreas) Dahl och (Patrik) Gerrbrand, det är jätteviktigt.

Djurgården har i stället bytt ut halva tränarduon. Ut med Zoran Lukic, in med Steve Galloway bredvid Andrée Jeglertz. Resultatet: ett gladare Dif vann med 2-1 mot Helsingborg i omstarten.

-Steve har kommit med en helt annan glädje till laget. Det betyder mycket för oss, sade mittfältaren Sebastian Rajalakso efter segern.

ANNONS

-Glädje? Det vet jag väl inte... jag försöker mest att vara trevlig, hälsa och prata med folk, svarade Galloway då ödmjukt, men tog sedan upp en väsentlig aspekt i hans ledarskap.
-Som tränare måste man ha förståelse även för människan bakom fotbollsspelaren. Det (livet utanför) spelar in väldigt mycket i prestationen.

Brommapojkarna då, hur vände de en period i motgång till en efterlängtad 1-0-seger hemma mot Gais? Jo, genom att göra - ingenting.

-Vi har inte lagt någon större energi på det där. Vi kom fram till att vi bara gjorde två dåliga matcher i våras, och tycker att vi har spelat bra, säger BP-tränaren Kim Bergstrand.

-Det är naturligtvis jätteviktigt att vända trenden, men vi borde redan ha haft fler poäng.

TT

Publicerad 2009-07-08 kl 15:13
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto