Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Trelleborg förhandlar via sms: "De är inte jättesnabba"

Petning via sms och mobilsvar känner vi till genom en tidigare förbundskaptens agerande. Men Trelleborg tar det ett steg längre och förhandlar via sms - något som av vissa ses som ett slött agerande från klubbens sida.

Trelleborg har hela tio utgående kontrakt till nästa säsong men speciellt snabbt går inte förnyelsen av dessa.
- De är inte jättesnabba, säger Andreas Wihlborg, som är en av spelarna klubben förhandlar med, till Trelleborgs allehanda.

Även försvararen Mikael Bengtsson har fått uppleva det tröga agerandet och Trelleborgs nya giv - förhandlingar via sms.
- Jag fick ett kontraktsförslag för en månad sedan och det var vi inte helt överens om. Sedan dess har de skickat två sms, säger Bengtsson till tidningen.

Lasse Larsson har tidigare klargjort att klubben gärna vill behålla både Wihlborg och Bengtsson och den sistnämnde fick via sms reda på att Larsson ville ha besked i måndags.
- Lasse skickade ett sms i fredags. Det stod ungefär att "vi i styrelsen tycker fortfarande kontraktet du har fått är bra, lämna besked på måndag".

Det agerandet har gjort Bengtsson lite upprörd och han ser det hela som oseriöst.
- Om de vill ha besked, så kan jag inte lämna det. Vill de snacka så får de ringa. Jag har fått något konkret bud från annat håll. Nu är det upp till Trelleborg att visa intresse, säger Bengtsson till Trelleborgs Allehanda.

Lasse Larsson själv är dock oförstående till kritiken att han förhandlar via sms.
- Det spelar väl ingen roll om jag ringer och säger det, skickar sms eller mail. Mikael Bengtsson skickade själv sms till mig innan det och då är det inte konstigt att jag sms:ar tillbaka, säger Larsson till tidningen.

Han erkänner dock att förhandlingar ibland drar ut lite väl lång tid men det menar han har sin förklaring i att de i styrelsen har annat att göra.
- Jag kan villigt erkänna att styrelsefolk inte är de lättaste att nå eftersom vissa av dem har civila jobb, där de kan ha mycket att göra. Ingen hade varit gladare än jag om det gått smidigare.

Andreas Wihlborg är en av spelarna som har retat sig på det långsamma agerandet.
- De är inte jättesnabba. Men jag har pratat med Lasse och det ser rätt bra ut. Jag känner vi är nära varandra, säger Wihlborg.

Youssef Fakhro, som såg ut att vara på väg bort från klubben är ändå en spelare klubben nu förhandlar med. Han har däremot inga problem att förhandlingar sköts via sms.
- Det har jag inget att säga om. Vill han ringa eller sms:a. Det bryr jag mig inte om. Till slut sätter man ju sig ändå ned och förhandlar, säger Fahkro.

Förutom förhandlingar med befintliga spelare, uppger Trelleborgs Allehanda att Trelleborg är på väg att skaffa tre nya spelare utifrån och det handlar om svenska spelare som kommer från skandinaviska klubbar.

Publicerad 2009-11-25 kl 10:32
Annons
Annons
Annons