Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Trotjänare lämnar Peking - riktar sylvass kritik mot styrelsen: "Ser människor som inte mår bra"

Allsvenskan

Stefan Hellberg, 65, lämnar IFK Norrköping.
Och riktar sylvass kritik mot klubbens styrelse.
- Jag kan inte längre ställa upp på den kultur vi har i vår förening i dag, säger han till NT.
"Det är ett brutalt angrepp på mig och IFK:s styrelse", svarar IFK-ordföranden Peter Hunt till tidningen.

Foto: Bildbyrån.

Nyligen har idrottsskadeterapeuten Dale Reese, ledaren Stefan Thordarson och marknadschefen Robin Bornehav lämnat IFK Norrköping. Nu lämnar även trotjänaren Stefan Hellberg, 65, som bland annat varit assisterande tränare till klubbens SM-guld 1989 och 2015. Och Hellberg lämnar genom att rikta skarp kritik mot klubbens styrelse.

- Jag kan inte längre ställa upp på den kultur vi har i vår förening i dag. Jag kan inte lämna utan att säga vad jag tycker. Det är en skyldighet – mot mina arbetskamrater och IFK Norrköping. Jag är i det läget att jag faktiskt kan göra det. Jag skulle inte vilja göra det, men jag måste. Jag borde bara ha gjort det tidigare, säger Hellberg till NT.

Annons

På frågan om vad det är för kultur svarar Hellberg:

- Styrelsen behandlar inte folk på ett respektfullt sätt. Styrelsens uppgift är, precis som för oss inom fotbollen, att se till att motivera, inspirera och uppmuntra var och en via deras chefer. Vi har inte den miljön idag. Många i föreningen känner inte det stödet eller tryggheten. Den stora omsättningen bland vår personal avslöjar det. Det är möjligt styrelsen kan ha en uppfattning att det inte är så här som jag upplever det. 

Hellberg berättar även att han själv inte har blivit speciellt utsatt, men han nämner att flera mådde dåligt när Pekings players manager, Mikael "Gädda" Hansson, tvingades lämna föreningen förra året.

- Jag har fog att säga att många anställda i IFK Norrköping inte har något förtroende för styrelsens ledarskap och just det här sättet man behandlar människor på. Peter Hunt är, som ordförande, ytterst ansvarig för det. Jag är inte van vid att ta strider, men jag ser människor som inte mår bra, är ledsna och inte kan prestera i sitt arbete. Det är allvarligt för föreningens framtid. 

Annons

Hellberg berättar även att han vill se en ny ordförande i klubben. Peter Hunt, Pekings ordförande, har svarat NT i ett mejl där han bland annat skriver:

"Det gör mig ledsen att få ta del av ganska yviga anklagelser mot mig och styrelsen. Vet inte vart kritiken konkret bottnar. Det är ett brutalt angrepp på mig och IFK:s styrelse som jag anser vara okamratligt".

IFK Norrköpings mittfältare, Simon Thern, skriver följande på Twitter:

"Var inte så längesen man riktade kritik och blev idiotförklarad. Det kan jag köpa. Men när en av de mest ödmjuka människor jag stött på i livet, Stefan Hellberg, riktar denna kritik då ber jag er som brinner för Peking. Lyssna. Stefan är IFK".

Publicerad 2020-12-13 kl 19:15

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto