POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Trotjänaren räddar mest i Allsvenskan: Har inte fått jobba mycket”

Mattias Hugosson leder målvaktsligan. 35-åringen räddar mest i Allsvenskan och har nu tre nollor på raken. Själv väljer han att hylla försvaret.

Hittills har Hugosson räddat 90 procent av alla avslut mot honom – högst räddningsprocent i Allsvenskan.

- Det där har jag inte haft en tanke på, jag vill bara att vi ska vinna matcher. Men det är klart att det är bra, om jag håller nollan är ju chansen större att vi vinner, säger målvakten till Gävle nyhetsbyrå.

Hugosson hade högst räddningsprocent i Allsvenskan även säsongen 2007. Det uppmärksammades av IFK Göteborg som var ute efter Hugosson. Men han blev kvar i Gefle. Det följande året blev tyngre. Under fjolårssäsongen såg det ut som att Hugosson var på väg utför.

- Förra säsongen tycker jag själv att jag gjorde några tveksamma ingripanden.

Men han har rest sig. Årets fina räddningsstatistik är till och med bättre än succéåret 2007. Sedan Elfsborgs Anders Svensson skruvade in den avgörande frisparken mot Gefle i omgång fyra har Hugosson spikat igen – i 270 minuter. 35-åringen väljer att hylla försvaret.

- Egentligen känns det som det bara är en match jag har fått jobba i, mot Malmö borta. Annars har de ju gjort ett fantastiskt jobb framför mig.

Även tränaren Pelle Olsson lyfter fram försvaret. Men även sin trotjänande målvakt, som varit i klubben i över tio år.

- Mittbackarna och Hugosson har skapat ett tryggt samarbete. Jag tycker att de utstrålar ett självförtroende hela tiden, säger Olsson.

Micki Almasi

Publicerad 2009-05-07 kl 12:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå