Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Trots krisen - Jonas Olsson avgår inte: "Är en fighter"

Allsvenskan

Fyra raka förlustmatcher - Blåvitt gör sin sämsta säsongsstart sedan 1953. Men tränare Olsson stannar.
- Jag kör på, jag är en fighter, säger han till fotbollskanalen.se.

När Teteh Bangura dunkade in 2-0 på Råsunda i går säkrade AIK-liraren IFK Göteborgs sämsta säsongsinledning sedan 1953. Efter fyra raka förluster är Blåvitt enda lag utan poäng. Tränare Jonas Olsson har ryktats hänga löst - och i går torsdag sa han på en presskonferens att han skulle "rannsaka sig själv" och "fundera över natten".

Spekulationerna satte genast igång. När lämnar han? Vem ersätter? Vad händer nu?

När fotbollskanalen.se når Jonas Olsson på långfredagsmorgonen säger han sig dock inte ha några planer på att avgå.

- Frågan jag ställer mig hela tiden är: vad är bäst för IFK Göteborg? Nu har vi match på måndag igen och då är det bäst för IFK Göteborg att jag står där och coachar laget, säger han.

ANNONS

- Vissa har gått ut med att jag ska hålla en presskonferens i dag och säga ja eller nej, så är det inte.

Har du planer på att avgå?
- Nej, det har jag inte.

Jonas Olsson tycker trots de noll insamlade poängen att IFK Göteborg har gjort helt okej ifrån sig - i alla fall i vissa matcher.

- Mot Helsingborg tycker jag att vi spelar bra. Det finns ljuspunkter - vi är inte helt underlägsna i någon match. Mot AIK i går saknade vi energi och det hänger säkert ihop med att vi körde gasen i botten mot Helsingborg, och fick igen det i den här matchen.

Hur ska ni vända på det här?
- Det finns inga häxrecept att man ska göra si eller så, vi jobbar ständigt med de här frågorna. Att vi ska ta hit en idrottspsykolog är inte aktuellt, det har vi redan gjort tidigare. Det gör vi när det går skitbra också.

- Jag kommer inte att vika ner mig på grund av några medier. Jag kör på, jag är en fighter. Jag har haft stora motgångar i min karriär som spelare också, men klarat av det. Någonstans går ju så klart en gräns, och man kan inte byta ut 25 spelare så då byter man ut tränaren. Det är helt naturligt.

ANNONS

Blåvitts tränare vill inte säga var gränsen går - men menar att det kan dröja innan laget når tillfredsställande resultat.

- Det kan ta lite tid. Ibland kan man ha ett jävla flyt men ändå vara på väg ner, ibland kan man prestera riktigt bra men inte få med sig saker och ting.

- Det är mycket psykologi. Det är väl där nyckeln ligger. Vi får tänka på att sluta tänka - att göra det vi är bra på, spela fotboll. Vi har jättemånga bra spelare i laget, jag är en bättre tränare nu än jag var 2007 och laget är bättre än det vi hade 2007 när vi vann. Det är det vi får tänka på.

Publicerad 2011-04-22 kl 11:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto