Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Trots mardrömsöppningen: ''Bäst att få topplagen direkt''

Kalmar FF har på pappret fått en mardrömsöppning av nästa års allsvenska. Fyra guldfavoriter i rad väntar i vår. Men tro inte att Kalmar-spelarna våndas.

- Malmö FF har varit överskattade länge och överhuvudtaget tror jag det är värre för Göteborg, Elfsborg, Malmö och AIK än för oss som alla har mycket större press på sig, säger Kalmar-veteranen Petter Wastå till FotbollDirekt.se.

I fredags släppte Svenska fotbollsförbundet kommande säsongs spelprogram och Kalmar FF fick en inledningsmånad som ser ut som en enda stor nitlott.
De fyra första hemmamatcherna går emot guldkandidater som IFK Göteborg, Elfsborg, Malmö FF och AIK.
Målvaktsveteranen väljer ändå att se det som en flygande öppning.

- Vi har förlorat så många spelare att vi är på väg att bli ett bonngäng igen. Jag tror att det här kan bli jättebra för oss, fortsätter Wastå.

Den rekordtidiga premiären (13 mars) vill han tro ytterligare underbygger resonemanget. Mest syftar han till dåliga planer som inte rubbar Kalmars cirklar.

- Det bästa är att möta upphaussade favoriter direkt som inte brukar vara i form direkt men också med tanke på lite sämre planer så tidigt på våren. Det är inte något vi lider av, inte lika mycket i alla fall.

- Nej, jag tror inte det är till en nackdel att vi fått den öppning vi har fått. Det har alltid passat oss att slå ur underläge och det kommer inte ha förändrats till nästa säsong.

Publicerad 2009-12-06 kl 15:00
Annons
Annons
Annons