Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
47v

Trots storförlusten - Kuhn står bakom draget med Eikrem på topp

Foto: SCANPIX

Försök igen

Malmö FF misslyckades för första gången i år att göra mål i en tävlingsmatch, i en förlusten mot Östersund (0-3).
Försöket med Magnus Wolff Eikrem som anfallare fungerade inte.
- Det löste sig inte för vårt lag över huvud taget, så jag tycker inte man ska gnälla på en spelare, säger MFF:s tränare Allan Kuhn efter matchen.

När Markus Rosenberg och Jo Inge Berget saknades så valde Allan Kuhn inte att byta spelsystem eller ha med Teddy Bergqvist där framme, utan körde istället med Magnus Wolff Eikrem som lite mer släpande anfallare bakom Alexander Jeremejeff. Allan Kuhn höll fast vid valet på presskonferensen efteråt. 

- Jag tycker inte man ska ta ut en enskild spelare idag. Det var kollektivet som inte fungerade över huvud taget.

Du står fortfarande fast vid att det var rätt val att starta med honom som anfallare?

- Det var det jag tyckte, innan matchen, att ha honom som släpande anfallare var bra för oss. Men det löste sig inte helt, och det löste sig inte för vårt lag över huvud taget, så jag tycker inte man ska gnälla på en spelare.

Efter förlusten mot Östersunds FK kommer imorgon en sedan tidigare inplanerad ledighet för spelarna, detta för att det enligt Kuhn ska vara ”en dag där man kan fundera på vad man kan göra bättre, allihopa”.

- Det jag har sagt till killarna är att vi tar ledigt imorgon, sedan kommer alla in med en jävla attityd på måndag, att vi vill försöka ta hem det här SM-guldet. Efter den här veckan leder vi fortfarande med fyra poäng, det vet vi, om Norrköping vinner och om AIK vinner, och det är tre matcher kvar. Det hade jag gärna tagit innan Allsvenskan började, men idag är det en jättebesvikelse.

Med tanke på att Malmö FF inte gjorde mål så var det första tävlingsmatchen som det har hänt för Allan Kuhn. I samtliga hans 32 tidigare tävlingsmatcher, exkluderat den avbrutna mot IFK Göteborg, har Malmö FF gjort mål. Han pratade också om att han såg en anspänning hos spelarna i MFF.

Tränaren i Östersunds FK, Graham Potter, kunde också bryta Malmö FF:s svit med tio segrar och en oavgjord på Malmö FF:s elva senaste hemmamatcher.

- Jag tyckte vi hade bra kontroll på matchen, vi hade bra mod att vara oss själva, vilket vi alltid försöka göra. Vi hade bara mer spets än vad vi brukar ha.

- Idag kom vi i ledningen, och det gjorde skillnaden.  

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-22 kl 19:31
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER