Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Trots succématchen: "Pensionera Chippen!"

Christian Wilhelmsson övertygade och var en av Sveriges bästa mot Ukraina. Men Radiosportens Ralf Edström tycker ändå att "Chippen" har gjort sitt i landslaget.

- Jag tycker att det är dags att pensionera Wilhelmsson. Det finns andra yngre som ska fram, säger Ralf Edström till FotbollDirekt.se.

Christian Wilhelmsson kom in för Emir Bajrami då denne skadade sig, och 31-årige Wilhelmsson visade att han fortfarande vill vara med och slåss om en startplats i landslaget. Men Radiosportens expertkommentator Ralf Edström tycker inte att "Chippens" insats räcker för att motivera en fortsättning i Blågult.
  - Han var överraskande pigg mot Ukraina och han ska ha all heder för det. Men jag tycker att han har blivit fegare och fegare på att utmana. Vi måste ha kantspelare som vågar utmana. Det är dags för Niklas Hult, och Bajrami såklart, säger Edström.

Förutom Wilhelmsson var det några svenska spelare som hade chansen att åtminstone spela sig närmare en plats i startelvan - Zlatan petas inte när han är tillbaka, men Alexander Gerndt fick möjligheten att övertyga Hamrén om att han är ett alternativ. Gerndt blev mållös, medan inhoppande Tobias Hysén avgjorde för Sverige.


Gerndt mot Hysén - vem tycker du borde vara närmast en startplats på topp?
- Det är ganska öppet där. Tobbe är i kanonform. Gerndt började lite svagt i Helsingborg men har kommit igång efter hand. Fördelen med Hysén är att han kan spela på en kant också.

- Och jag tycker trots allt att Gerndt gör ett ganska gott jobb mot Ukraina. Han sliter på och har en ganska otacksam uppgift. Han gör vad han ska. Ett gott dagsverke.

Sverige har ett imponerande facit i träningslandskamperna under Hamrén. Hur viktigt är det? Bygger det vinnarmentalitet?
- In i helvete mycket. Det har med självförtroende att göra. Att man tror på sitt spelsätt. Det stärker att ha åtta raka utan förlust, jävligt viktigt för självförtroendet. 

Får du en bra känsla inför Ungern borta?
- Ja det fick jag definitivt, framförallt defensivt. De kunde varit lite vassare offensivt, men det är en taktiskt bra genomförd match. 

- Vi får se vilken kroppsdel Zlatan avgör den här matchen med matchen…

Publicerad 2011-08-11 kl 08:07
Annons
Annons
Annons