Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Tufft för Dif - ingen nysatsning aktuell

10å

Djurgården har haft ett finansiellt tufft 2010 och nu tyder mycket på att ännu ett tufft år väntar. Klart är att klubbens riskkapitalbolag inte planerar någon nyemmision och på så vis ser större nyförvärv ut att gå förlorade.

- Det blir ingen nyemission. Det är inte aktuellt, säger Bosse Lundquist, ordförande i Djurgårdens riskkapitalbolag, DIF Invest AB, till FotbollDirekt.se.

Under den maktkamp som rasade förra säsongen i Djurgården så blev en nyemission avgörande för den nya ledningen som lockade med 25 miljoner kronor rakt in i klubben.
Tommy Jacobson tog över makten med vad som, enligt Sportbladet, såg att ut att vara Hennes & Mauritz-miljardären Karl-Johan Perssons pengar.

Men där stannar det. Några nya miljoner kommer inte att pumpas in i Djurgården via riskkakpitalbolaget Invest till nästa säsong, trots att uppgifter till FotbollDirekt.se, gör gällande att det i dagsläget inte återstår mycket av den nyemission som gjordes i början av året.

ANNONS
Och utan större finanser utifrån inför kommande säsong blir det svårt för Djurgården att värva större och dyrare namn.

- Som vi bedömer dagsläget efter diskussioner med föreningens sportslige ansvarige Stefan Alvén så kan vi klara av de planer föreningen har. Men vilka de är får du ta med honom.

Men finns resurser för dyrare spelarnamn inför nästa säsong?

- Dyrare spelarnamn har inte diskuterats inför kommande transferfönster (januari). Om de kommer får vi ta frågan då.
- Men generellt kan sägas att våra aktieägare hittills alltid varit intresserade av att ställa upp om förvärven bedöms som intressanta.

Varför är inte en nyemission aktuell?

- Vi anser inte att man ska göra en emission bara för att ha ett färdigt kapital i reserv. Det kan sätta press på våra investerare i onödan.

I DIF Invests berättelse om verksamheten och engagemanget i Djurgården Fotboll står följande att läsa:
''Tre huvudsakliga kommersiella avtal med Djurgården Fotboll. Avtal om spelarfinansiering, avtal om ungdomselitsatsning och avtal om fördelning av intäkter för Europaspel''.

ANNONS

Men än viktigare - riskkapitalbolagets resultat och finansiella ställning är beroende av herrlagets prestationer.
Och efter ännu ett sportsligt mellanår och ett rejält publiktapp så tyder mycket på att DIF Invest helt enkelt vingklippts efter ett år som slutade med en tiondeplats och därigenom uteblir en nysatsning - som det ser ut i dagsläget.

Men uppgifter gör gällande att kapitalet sjunkit rejält. Är ni solida?

- Vi fick in 25 miljoner i början av året. Av dessa pengar gick tio direkt till ett aktieägartillskott. Men vi har fortfarande en ganska stor summa kvar av dessa pengar.

- Som jag sagt - i dagsläget känner vi inte behovet av ett tillskott och det är långsökt att tro att vi behöver göra en nyemission till nästa säsong.

Publicerad 2010-11-26 kl 14:47

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto