Tung BP-förlust - kvar på kvalplats

Ett av seriens starkaste lag hemma. Inte att känna igen borta.
Men till slut kom ändå en ny bortaseger för Trelleborg.

Vinsten mot Brommapojkarna, 3-0, var Trelleborgs blott andra på bortaplan den här säsongen.
Efter den övertygande 4-1-segern mot AIK borde Trelleborg ha varit självklar favorit. Men en titt i hemma/borta-statistiken talade ett annat språk. I år hade det inför torsdagskvällens match bara blivit en enda seger på bortaplan.
Det var också Brommapojkarna som började klart bäst, med pigga ben och fantasifullt passningsspel. Till slut stöp laget dock på ineffektiviteten i avsluten. I första halvlek hade laget till exempel dubbelt så många avslut som Trelleborg. Men fick bara ett skott på mål mot Trelleborgs tre.

Trelleborg hade visserligen turen med sig när ett stolpskott från högerbacken Johan Nilsson Guiomar studsade rakt ut på Ibrahim Koromas högerfot och så tillbaka mot och in i mål, i inledningen av andra halvlek.
Men när Marcus Pode en dryg kvart senare bredsidade in 2-0 och Joakim Nilsson ökade på till 3-0 ett par minuter före slut, var en ny tung förlust för Brommapojkarna ett faktum.

BP, som hade chans att lämna kvalplatsen, riskerar nu att behöva släppa både AIK och Gefle förbi sig redan den här omgången.