Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tungt DIF-besked: Kaptenen lägger av

Markus Johannesson firade segern mot Brommapojkarna på söndagen med sitt Djurgården. Men före matchen meddelade han att han slutar efter säsongen.

- Det är väl någonting som har växt fram. Det är inget beslut utav att det varit ett tungt år för laget och för klubben, säger Johannesson till klubbens hemsida.

Markus Johannesson kom till Djurgården 2004 och har sedan dess varit en av lagets starkaste profiler, inte minst på mittfältet men har även varit en nyttig försvarskugge när det har behövts.
Men när den här säsongen är slut, då är det slut också för Johannesson.

- Jag har spelat 16 säsonger på elitnivå från division I och uppåt och det finns saker i kroppen som inte mår så bra och det tar även på motivationen och man blir lite dränerad och det är rätt läge innan det går för långt. Det känns rätt att göra det nu, säger han till dif.se.

Även om Djurgården är ett i prekärt läge just nu ville han ändå gå ut med det beskedet redan nu i stället för att vänta till efter säsongen.
- Klubben slipper frågor och jag slipper frågor och det är därför som jag går ut med det här så tidigt. Då har vi klargjort det och kan koncentrera oss på det vi ska göra.

Och inte minst vill han kunna fokusera på att försöka hjälpa Djurgården kvar i Allsvenskan.
- Mitt fokus ligger på de kommande 8-10 matcherna, då vi ska göra så bra som möjligt och jag ska offra allt jag har för att vara kvar i Allsvenskan.

Vad han ska göra härnäst har han inte bestämt än men så mycket är klart är att det inte blir någon tränarroll.
- Man ska aldrig stänga några dörrar definitivt. Men som jag känner det nu vill jag bara komma bort från fotbollen ett tag, göra något helt annat.

Någon risk att han ändrar sig tror han sig heller inte finnas.
- Jag är en person som ältar saker och ting ganska länge och jag känner att jag är harmonisk med det beslut jag har fattat.

Publicerad 2009-09-20 kl 21:54
Annons
Annons
Annons