Tungt förlust för Degerfors - Mjällby vände i slutminuterna

Dijan Vukojevic gav Degerfors ledningen med sitt första allsvenska mål.
Men det räckte in för att få med sig poäng.
På bara tre minuter vände Mjällby till slutresultatet 2-1.

På lördagseftermiddagen gästade Degerfors Mjällby på Strandvallen, i vad som skulle bli en händelserik match. Dock visade det sig inte i första halvlek. Närmast utdelning på tavlan kom Dijan VUkojevic med ett skott utifrån, som gick utanför. När pausvisslan ljöd stod det därmed fortsatt 0-0.

Efter pausen bytte Mjällby in Jacob Bergström, som förra helgen gjorde comeback efter en hjärnskakning. Ett inhopp som bara två minuter senare var över, efter oroande bilder. I en duell med Gustaf Lagerbielke vid kortlinjen fälldes Bergström och ramlade in i reklamskylten vid sidan av plan. Anfallaren kunde efter läkarundersökning gå av plan själv men tvingades utgå.

Strax därefter blev det uppförsbacke även för gästande Degerfors. Joseph-Claude Gyau gick tufft in i en duell, med dobbarna först på Jesper Gustavssons vad. Domaren lyfte då ett direkt rött kort och resten av matchen spelades tio mot elva.

Det stoppade inte Degerfors från att strax därefter ta ledningen. Inbytte Elyas Bouzaine, som debuterade i matchen, slog bollen snett inåt bakåt till Vukojevic som direkt gick på avslut från sin position utanför straffområdet.

Men glädjen blev kortvarig. I 85:e minuten kom kvitteringen, på nick från Silas Nwankwo. Och bara tre minuter senare kom även ledningsmålet. Nwankwo drev in bollen i straffområdet, prövade ett avslut som gick i block innan han passade ut till Noah Persson som smällde upp bollen i nättaket. 2-1 var ett faktum vilket också blev slutresultatet.

- Jag är jättejättebesviken naturligtvis, och arg. Allt på samma gång, det är tungt, säger Degerfors-tränaren Andreas Holmberg i Discovery+.

Det är dock inte insatsen han är nöjd med, utan det faktum att ledningen tappades i slutet.

- Jag tycker vi gör en otrolig insats fram till deras mål. Vi håller dem utanför vårt lag, vi har full kontroll och de skapar egentligen ingenting. Jag tycker otroligt synd om grabbarna, som gör en heroisk insats och är värda att åka härifrån med poäng. Så otroligt tungt för våra grabbar men vi har inte tid att tycka synd om oss själva utan vi får ta med oss det som är positivt, kämparinsatsen som vi gör, säger han.

Publicerad 2022-07-23 kl 19:31