Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tungt minusresultat väntar Kalmar

Kalmar FF går mot ett ekonomiskt tungt 2010. Främst är det vikande publiksiffror som gör att ett mångmiljonminus väntar smålänningarna.

– Vi kommer att göra ett rejält minusresultat i år, säger klubbchefen Svante Samuelsson till Barometern.

Exakt hur stora pengar det handlar om vill klubbchefen inte kommentera.
Men med ett publiksnitt som fallit från äver 5 300 åskådare ner till säsongens 4 099 som en orsak av flera orsaker så står det sannolikt klart, enligt vad FotbollDirekt.se erfar, att ett mångmiljonminus väntar.
Men inte bara det. Misslyckade satsningarna på Jael Ferreira och Yannick Bapupa är andra starkt bidragande orsaker till det ekonomiska minus som väntar.
Lägg där till att det inte blir något Europaspel kommande säsong och en blygsam sjundeplats i allsvenskan.

– Ja, vi kommer att göra ett rejält minusresultat i år, som jag även tror att många andra allsvenska klubbar kommer att göra. Publiksiffrorna är det största posten, men jag vill inte gå in på några siffror i det här läget, säger Svante Samuelsson.

Nu väntar en i första hand bantning av truppen från dagens 27 spelare.

– Vi diskuterar en trupp på 22 man plus en spetsgrupp som vi i dagsläget inte vet hur stor den kommer att bli. Vi har tre spelare med kontrakt där, Rasmus Sjöstedt, Måns Söderqvist och Mattias Pavic i dagsläget, säger Svante Samuelsson.

Men Samuelsson oroar sig ändå inte för att resurser till förstärkningar ska vara borta inför den säsong som väntar med en ny arena.
Kalmar är ändå en av landets rikaste klubbar med ett eget kapital på mellan 40-50 miljoner kronor.

– Nja, det är alltid en fråga om att gasa och bromsa i rätt ögonblick när man fastställer en trupp. Vi har även haft ett par riktigt bra år tidigare och har samlat lite i ladorna. Vi har en del att ta av också.

Publicerad 2010-10-29 kl 14:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons