Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tuominen ser ut att lämna allsvenskan: "Är väl det rimliga"

Allsvenskan

Jasse Tuominen, 26, är utlånad från BK Häcken.
Nu vill norska Tromsö behålla den finländske anfallaren, erfar Fotbollskanalen.
- I stora delar styr han över sin framtid själv, kommenterar Häckens sportchef Martin Ericsson.

Foto: Bildbyrån

Jasse Tuominen.

Efter en tung fjolårssäsong har BK Häcken i år lyckats hitta formen och leder allsvenskan efter elva spelade omgångar. I helgen väntar IF Elfsborg på hemmaplan i jakten på en fortsatt topplacering. 

Men det är inte bara spelarna i den nuvarande truppen som gör succé. Tobias Heintz, 23, är utlånad till norska Sarpsborg där han svarat för fem mål och tre assist på tio matcher i Eliteserien. 

- Det är jättekul, säger sportchef Martin Ericsson till Fotbollskanalen. 

Heintz låneavtal med den norska klubben sträcker sig säsongen ut, men Häcken har en möjlighet att kalla tillbaka sin norrman redan under sommaren. 

Annons

- Den möjligheten har vi ofta i våra låneavtal. För oss är det ju först och främst fantastiskt att ha den statusen där vi kan låna ut spelare till så pass bra lag i högstaligor. Jag har en bra dialog med Tomas (Berntsen, sportchef) i Sarpsborg. De är supernöjda med Tobias, precis som vi är, säger sportchefen och fortsätter:

- Men vi har väl inga konkreta planer på det (att ta hem honom i sommar). Vi har en ganska stor konkurrenssituation i vår egen trupp just nu. Vi får ju se, men inga konkreta planer. För oss, i de här fallen, är det ju viktigt att man fortsätter utvecklas och göra det bra i stället för att komma tillbaka och eventuellt inte få lika mycket speltid.

Är tanken att han stannar där säsongen ut och sedan återvänder till nästa säsong?
- Ja, det är väl utgångstanken. Om något annat skulle hända så får vi ta det därifrån i så fall.

Annons

Trots 23-åringens poängfacit har Sarpsborg ännu inte hört sig för att försöka värva Heintz på permanent basis. 

- Ingenting än. Och ingenting annat just nu. Så tanken är att lånet fortlöper som det gör just nu. De är supernöjda med honom och det är superkul att vår spelare gör det så pass bra i den miljön. 

Också utlånad till Norge är Jasse Tuominen, 26. Anfallaren värvades till BK Häcken inför säsongen 2020, tänkt att spetsa till den offensiva arsenalen. Men framgången har uteblivit, och i våras lånades han ut till Tromsö. Även där har poängprodukionen lyst med sin frånvaro, och efter nio matcher står finländaren fortsatt på noll poäng. Låneavtalet löper ut den sista juli. 

- Lite likadant. Låneavtalet löper ju ut lite tidigare, så vi är inte riktigt framme i den dialogen än. Han har också ett utgående avtal med oss, så vi får väl se lite där. Med tanke på vår konkurrenssituation så får vi se vad som blir bäst för Jasse också, kommenterar Ericsson. 

Annons

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen vill Tromsö ha kvar Tuominen åtminstone säsongen ut, vilket i så fall skulle kunna innebära att anfallaren har gjort sitt i BK Häcken-tröjan, med tanke på hans utgående avtal med klubben. Uppgifter som Martin Ericsson bekräftar. 

- Ja, det är väl det rimliga, att han blir kvar där hela säsongen. I framtiden får vi ju se, den styr ju han över själv i stora delar i och med att han har utgående avtal.

Publicerad 2022-07-01 kl 15:15
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto