Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Turbulensen fortsätter i Gefle - struntar i fansen

Tröjkampen i Gefle går vidare. Klubben står hårdnackat fast vid att gå över till spel i vita tröjor i stället för de himmelsblå trots hårda protester från supportrarna.

Mellan 1898 och 1977 spelade Gefle med vita tröjor och himmelsblå byxor. Därefter gick klubben över till att spela med himmelsblå tröja i stället.
Till kommande säsong avser klubbledningen att ta tillbaka "Retro-stilen" med vit tröja men med marinblå i stället för himmelsblå byxor.

Det har förstås fått supporterklubben Skyblues att reagera. Supporterklubben som till och med valt sitt namn utifrån att Gefle kallas för "de himmelsblå" har vädrat sina åsikter i ett möte med klubbledningen men fick inget gehör.
– Vi fick klart för oss att dom är emot det hela. Men vi kommer inte att ändra oss, säger GIF:s Anders Berg som fanns med på mötet till Gävle Nyhetsbyrå.

Klubben väljer alltså att strunta i sina egna supportrar och fortsätter på sin egen linje.
– Vita tröjor, marinblå byxor och vita strumpor. Så kommer det att bli, säger Berg.

Berg antyder att det finns en historielöshet hos supportrarna i Skyblues - att de inte har kännedom om klubbens historia, utan bara om det som existerat i nutid.
- Det här mötet var bra och vi förstår deras inställning. Många av supporterklubbens medlemmar är födda på 1980-talet och har växt upp med den ljusblåa tröjan. Många äldre som var med när vi spelade i vitt har hört av sig och tyckt att det var på tiden vi bytte tillbaka, säger Anders Berg.

Och att lyssna på supportrarna i Sky Blues finns inte med i sinnevärlden hos Gefles klubbledning. Dessa tänker inte riva upp sitt beslut.
- Nej, vi har tagit det här beslutet och kommer att genomföra det också. Vi visste att det skulle bli åsikter om det hela, säger Berg.

Publicerad 2009-02-06 kl 11:56