TV: 0-0 i Örebro trots mängder med chanser

Det blev 0-0 mellan Örebro — som fortfarande väntar på första allsvenska segern - och regerande svenska mästarna Helsingborg.

Mållösa matcher behöver inte vara tråkiga, långt därifrån. Både Örebro och Helsingborg gjorde sitt bästa för att försöka spela konstruktiv fotoll, men utdelningen framåt uteblev trots en hel chanser.

Örebro hade mest boll i första halvlek och vann kampen om mittfältet. Samtidigt spelade hemmalaget med både hängslen och livrem. När det gavs chanser att snabbt ställa om fanns inte många spelalternativ, Örebro verkade inte riktigt våga fylla på framåt.

Helsingborg skapade lika mycket framåt under de tre första minuterna i andra halvlek som under hela första halvlek. May Mahlungu hade ett bra skott och Walid Atta nickade rakt på hemmamålvakten Tomer Chencinski.

Senare under halvleken hade Helsingborgs Tomas Sörum två utmärkta nicklägen, båda passerade över ribban. Örebros bästa chans hade William Atashkadeh på framspelning av Tobias Grahn, men han det fattades ett par decimeter från att han skulle kunna stöta in bollen.

Helsingborg vann visserligen i cupen i Örebro förra året men i allsvenskan har de regerande mästarna inte vunnit sedan 2000.
Örebro - Helsingborg 0-0