TV: Aldrig nära för AIK - fick bara oavgjort mot Örebro

AIK hade en liten chans att bli mästare på Behrn Arena - men fick bara en poäng via 1-1 i slutomgången mot Örebro och guldet hamnade hos Norrköping.

Västerås SK

Det var storpublik på Behrn Arena i Örebro. 3 000-4 000 tillresta AIK-supportrar som inte hade gett upp gulddrömmen var på plats för att följa eftermiddagens slutdrama. Men efter förlusten i toppmötet med Blåvitt i måndags på Friends Arena hade AIK:s guldchanser bleknat rejält inför den allsvenska slutomgången.

Det krävdes inte bara AIK-seger med många mål - dessutom skulle både Norrköping och Göteborg förlora sina matcher.

Offensivt AIK

Fast AIK tog alltså bara en poäng mot ÖSK och slutade därmed på tredje plats i den allsvenska sluttabellen. Örebro som är höstens absolut formstarkaste lag slutade till sist på nionde plats i årets allsvenska.

AIK satsade verkligen framåt, redan efter tolv minuter gjorde Andreas Alm ett offensivt byte. Mittbacken Per Karlsson fick lämna planen, in kom yttern Johan Blomberg och AIK spelade med en offensiv 4-3-3-uppställning och satsade rejält framåt med mycket folk. Men det öppnade också upp för många ÖSK-chanser. Efter 40 munter smög hösten succéman Martin Broberg sig in bakom AIK:s backlinje och tryckte in matchens första mål bakom AIK-målvakten Patrik Carlgren.

Goitom målskytt

AIK:s skyttekung Henok Goitom var lite kritisk till lagets insats i första halvleken när han intervjuades av C More i pausen.

- Vi hade bra "moment" i början och bra lägen att göra mål. Men gör man inte mål så växer de andra in i matchen. Sakta men säkert tappade vi lite självförtroende och Örebro fick målet.

Men efter en timme var det sedan Henok Goitom själv som visade AIK vägen när han kvitterade på Behrn Arena. Mohamed Bangura slog ett utmärkt inlägg från vänsterkanten som Goitom nickade mot Jacob Rinnes bortre kryss.

AIK gick sedan för ett ledningsmål men ÖSK-målvakten Jacob Rinne höll tätt mellan stolparna.

Se höjdpunkterna i spelaren ovanför.

-
-

Så följer du avgörandet

#AVGÖRANDET

Det allsvenska avgörandet ser du i C More, men även i TV4 som sänder mötet mellan Malmö FF och IFK Norrköping. Sändningsstart är 12.30.

Redan från 11.30 kan du hänga med i Superlive där Axel Pileby leder programmet med liverapporter från arenorna där guldet ska avgöras. Var med och bidra till programmet och diskussionen med hashtaggen #AVGÖRANDET

Publicerad 2015-10-31 kl 18:20

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.