Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Äntligen speltid - då blev Svanberg målskytt direkt: ”Lättnad och glädje”

Allsvenskan

MALMÖ. Allt som behövdes var att få en ordentlig chans i allsvenskan. Då gjorde Mattias Svanberg åter en stark prestation, toppat med ett 1-0-mål.  
- Man har ändå gått och väntat på det, säger talangen till Fotbollskanalen.

1:01
Nästa

Avbryt
Försök igen

Förra hösten var han en av landets hetaste talanger, med flera starka matchinsatser när Malmö FF tog SM-guld.

I år hade speltiden begränsats till 28 minuter innan dagens match, detta trots att Mattias Svanberg har varit skadefri. Efter AFC Eskilstuna kan vi lägga till 70 minuter, då han bytte av Markus Rosenberg tidigt i matchen. Strax därefter var det 1-0. Målskytt: Svanberg med ett skott upp i närmaste krysset.

- Det var både lättnad och glädje. Man har ändå gått och väntat på det lite, men det var mest glädje. När man är i matchen handlar allt om att vinna, då tänker man inte på vad som har varit.

ANNONS

Hur frustrerande har det egentligen varit att inte få speltid?

- Inte jättefrustrerande. Det är klart man vill spela, men jag fick spela U21 och kände ändå att jag tog kliv i min utveckling.

På 330 allsvenska minuter i karriären har han nu gjort tre mål och två assist. Det ger ett snitt på en ”poäng” var 66:e minut, klart bäst i MFF-truppen. 

Tanken var dock att Svanberg inte ens skulle ha varit kvar i Malmö idag. Han var uttagen i U19-landslagets trupp till EM, men MFF höll honom kvar. De ansåg att skadeläget krävde det.

- Det är klart man vill inte tacka nej till ett U19-slutspel, men det är ändå Malmö som är mitt lag och det är dem som bestämmer. Jag kan inte säga något efter dagens match, säger Svanberg med ett leende.

- Först tänkte man ”surt”, men sedan efter dagens match var man glad att man stannade hemma. Det var en win-win egentligen. 

ANNONS

Malmö FF vann matchen med 3-2. 

Se Svanbergs vackra mål i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-01 kl 19:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto