TV: Åtvids galna halvlek gav segern

Åtvid gjorde tre mål i första halvlek vilket knäckte Trelleborg och gav segern.

Trelleborg har gjort sin sämsta allsvenska start sedan debutsäsongen 1985.
Och inte lyckades laget bryta trenden mot jumbolaget Åtvidaberg, förlust med 0-3.
Nykomlingen chockade Trelleborg och gjorde tre mål på knappt 27 minuter i första halvlek och vann säkert. Ytterst anmärkningsvärt med tanke på att Åtvidaberg inledde allsvenskan med sex mållösa matcher. Laget hade gjort tre mål på de två senaste matcherna och nu dubblade man det på en halvlek.

Sedan hör det till saken att Trelleborgs försvarsspel är allsvenskans sämsta (17 insläppta). Åtvidaberg avslöjade obarmhärtigt Trelleborgs brister försvarsmässigt.

När Kristian Bergström gjorde 2-0 efter 31:e minuten fick han stå helt omarkerad och sikta vid straffpunkten.

3-0 i 40:e minuten såg också väl enkelt ut. Trelleborgsmålvakten Fredrik Persson hamnade helt bakom två Åtvidabergsspelare och bollen seglade bort till en omarkerad Prince Eboagwu som enkelt nickade bollen i mål.

Matchen fördröjdes en kvart på grund av domarbyte. Markus Strömbergsson fick ersättas av fjärdedomaren Jakob Magnetorp. Som en kuriositet kan nämnas att Magnetorps bror Patrik också som fjärdedomare fick hoppa in och ersätta en ordinarie. Detta hände också på Vångavallen - den 29 oktober 2008 när Trelleborg mötte Göteborg. Patrik ersatte skadade Jonas Eriksson efter paus.