TV: Avgör med läcker chipp - se Giffarnas vändning

Underläge inför andra halvlek. Då vände Gif Sundsvall och tog sin andra raka segar mot Gefle.

- Jag tyckte vi styrde matchen på ett bra sätt, säger Gif Sundsvalls tränare Roger Franzén till C More.

Tredje oktober 2015 är ett datum som kommer bli ihågkommet bland alla Gif Sundsvall-vurmande själar. Det var då de bröt en 16 år gammal segerlös förbannelse mot Gefle IF hemma på Norrporten Arena i allsvenskan.

Nu ställdes lagen mot varandra i en träningsmatch återigen på Norrporten. Det var också två lag som sökte formen efter att båda lagen blivit utslagna från svenska cupen.

Efter en trevande inledning utan några ordentliga lägen - så exploderade det till efter halvtimmen spelat

Då höll sig den pålitlige målskytten Johan Oremo högst på Jonas Lanttos inlägg och nickade in 1-0.

Andra halvleken skulle bli en målrik historia.

Giffarna fick en riktigt smakstart på den och i den 50:e minuten kvitterade Sebastian Rajalakso sedan han kommit framstormande mot Gefles straffområde och sedan med en sträckt vrist tryckt in bollen bakom Andreas Andersson i Gefle-målet.

Bara minuterna senare höll sig Johan Eklund framme och förvaltade Robin Tranbergs fina inlägg till 2-1.

Gif Sundsvall fortsatte att bomba på och inhoppande Stefan Silva skulle också få presentera sig i målprotokollet sedan Robbin Sellin läckert petat fram bollen till Silva som avslutade med en vacker chipp.

Gefle skulle få in ett tröstmål efter att Johan Bertilsson letat in en boll bakom Naurin.

Segern betydde att Giffarna tog sin andra raka seger mot Gefle och har nu på allvar skjutit undan sitt Gefle-spöke.

- Vi var för slarviga i vårt eget passningsspel och ger dem chansen att kontra på våra kontringar - så det är något vi måste bli bättre på och det leder till något onödigt mål, säger Gefles tränare Roger Sandberg till C More.

Lagens startelvor:

Gif Sundsvall: Naurin - Olsson, Tranberg, Ålander, Larsson - Steindorsson, Granat, Krogh Gerson, Rajalakso - Eklund, Hasani.

Gefle: Andersson – Florén, Nadeau, Lans, Ericsson –  Lantto, Bååth,  Nilsson, Bertilsson – Skrabb, Oremo.