Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Axén tagen av eldsjälens bortgång: "En fantastisk människa"

Allsvenskan

Eldsjälen Ivan Stenberg avled i cancer.
När ÖSK-profilen hedrades inför avspark brast det för Alexander Axén.
- En fantastisk människa som gick bort alldeles för tidigt, säger han i C Mores sändning.

3:14
Nästa

Avbryt
Försök igen

Ivan Stenberg blev bara 65 år gammal. Efter en kort tids cancersjukdom avled han i slutet av juni. Stenberg var en sann eldsjäl inom Örebro Sportklubb och en profil som syntes dagligen på arenan i samband med träningar och matcher.

Inför matchen hedrades Stenberg för sina gärningar för klubben och på tv-bilderna syntes hur tränaren Alexander Axén hade svårt att hålla tårarna borta.

- När jag var uppe hos honom på sjukhuset, när han inte hade mycket tid kvar så var hans stora dröm var att vara här i dag. ”Jag ska hit, om ni så ska bära in mig så ska jag se den här matchen”. Det tog jäkligt hårt när man stod där ute och kom ihåg allt det fina. Då blev det för mycket. Jag försökte verkligen men jag klarade inte av det, sa Axén till C More efter matchen.

ANNONS

Enligt Axén var Stenberg oumbärlig för sitt slit utanför planen.

- Han var här fyra på morgonen. Han gick hem när han var klar, ibland fyra på eftermiddagen, ibland ännu senare. Han tog hand om alla nya spelare. Om de skulle skruva upp en lampa eller vad som helst så ringde alltid till Ivan. Ingenting var omöjligt. Han körde konstant framåt. Otroligt positiv ibland, otroligt grinig ibland. Jag kunde vara allt från förbundskapten till att ”nu får de här herrarna tacka för sig” samma halvtimme. Så otroligt laglojal. Han var tomte hos mig tre år, kom på julafton. En fantastisk människa som gick bort alldeles för tidigt. Det gick fort. Vi kom hem från Portugal och man såg att det var något som inte stämde, säger han

- Det var tufft men jag var glad att jag hann komma dit.

Se intervjun med Axén i spelaren.

ANNONS
Publicerad 2017-07-02 kl 21:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto