TV: Besara bakom ÖSK:s vändning mot TFF

Örebro slog Trelleborg med 2-1.
Nahir Besara låg bakom gästernas vändning med en straff och en frispark på ett svårspelat Vångavallen.
- Mattan var så jävla dålig alltså, säger Besara till C More.

Örebro tog sin första seger i allsvenskan 2018 efter två inledande kryss. Borta mot Trelleborg vände man ett tidigt 1-0-underläge till seger med 2-1.

Inför den allsvenska säsongen har det pratats om det blåsiga Vångavallen. I den 12:e minuten fick ÖSK känna på det när Zoran Jovanovic hörna fick en svår bollbana och tog i ribban. På returen petade Deniz Hümmet in sitt första allsvenska mål för Trelleborg.

Precis före pausvilan kvitterade Nahir Besara för ÖSK med en säker straffspark.

En kvart in i andra halvlek slog Besara till på nytt. En frispark från långt avstånd tog en touch i muren, i bakhuvudet på lagkamraten Filip Rogic, och gick utom räckhåll för Marko Johansson och in till 2-1 för gästerna.

Målet skulle bli avgörande och ge årets första seger för Örebro. Efter vinsten var segerorganisatören Nahir Besara kritisk till planen.

- Mattan var så jävla dålig alltså, det var svårt att bedriva fotbollsspel kan man säga. Passningsspelet, det var jättesvårt. Men vi gjorde det bästa. Det här känns som att man vunnit Champions League med tanke på hur mattan var och vilken kämpainsats vi visade i dag, säger han.

Även vinden gjorde det svårspelet på Vångavallen.

- Herregud. Jag fick en hörna och tänkte lägga ut den lite längre ut än vanligt. Men den hamnade vid vår klack alltså, det var sjukt. Men det är sådant man får leva med när man spelar i Sverige, säger Besara.

Trelleborg står alltjämnt utan vinst efter tre omgångar.

Lagens startelvor:

Trelleborg: M. Johansson - Nielsen, Hadzikadunic, Blomqvist, Tideman - V. Nilsson, Andersson, R. Nilsson, O. Johansson - Jovanovic, Hümmet.

Örebro: Jansson - Lorentzson, Almebäck, Hines-Ike, Björnkvist, Besara - Gerzic, Mårtensson, Rogic - Sköld - Igboananike.