TV: Billig straff gav ÖSK premiärsegern mot J-Södra

Örebro lyckades få med sig tre poäng mot J-Södra i premiären. 2-1-målet kom dock efter en tveksam straffsituation.
- I bland avgör enstaka situationer hela matcher. Men ja, det är alltid domaren som dömer, säger tränaren Jimmy Thelin.

Det var ÖSK som såg till att spräcka nollan först i premiärmatchen. Nahir Besara hittade snyggt fram till Ferhad Ayaz som vackert stänkte in 1-0 med dryga kvarten spelad av matchen.

Några minuter senare tvingades dock målskytten Ayaz utgå efter en kollision med en J-Södra-spelare.

- Jag fick en spark, en lårkaka, förklarade han i halvtid.

J-Södra kom in i matchen betydligt bättre i slutet av första halvlek och fortsatte att spela fint i början av andra. Daryl Smylie såg till att kvitteringen kom när han nickade in 1-1 på en hörna.

Bittert blev det för bortalaget när ÖSK-nyförvärvet Kennedy Igbonanike föll väldigt enkelt i J-Södras straffområde med tio minuter kvar av ordinarie tid. Domaren pekade på straffpunkten, en straff som Besara slog men som Kobozev faktiskt lyckades rädda - målvakten stod dock inte emot på returen. 2-1 stod sig också matchen ut.

Lagens startelvor:

Örebro: Jansson - Lorentzson, Almebäck, Hines-Ike, Valgardsson - Ayaz, Gerzic, Mårtensson, Rogic - Besara, Igboananike.

J-Södra: Kobozev - S. Karlsson, J. Karlsson, Calisir, Tamimi - Fendrich, Gojani - Kozica, Smylie, Thelin - Vilhjalmsson.

Se matchen i C More Live 2 och streamat på C More med start 19.00. Sändningsstart 18.50.