TV: Blåvitt föll ihop totalt - två utvisningar och tappad ledning

Allt hände i kamratmötet mellan IFK Göteborg och IFK Norrköping.

Fyra mål, två röda kort - och tre skador.

– Cirkusmatch, sammanfattade Mikael Stahre i C More.

Det började som en vacker drabbning. Sam Larsson visade prov på sin talang och spelade fint fram till två mål, ett från Lasse Vibe och ett från Jakob Johansson.

Sedan gick det mesta snett för Blåvitts del.

Först skruvade Christoffer Meneses in en oväntat reducering för "Peking". Sedan tog Gustav Svensson ett rött kort efter en galen spark där han missbedömde situationen, och stämplade Alhaji Kamara i bröstet. Svensson tjafsade med domaren ett tag, men lämnade snart planen.

I andra halvlek kvitterade samme Kamara till 2-2, målskytten Lasse Vibe fick kliva av med axeln ur led och hans ersättare Philip Haglund höll bara några minuter innan foten vek sig och han fick lämna på bår. Skräckminuter för Göteborg, med andra ord.

Trots det höll hemmalaget ställningen i det nu superheta mötet. I matchens slutminuter tog också Kjetil Waehler ett rött kort efter att ha kapat Andreas Johansson bakifrån. Inte lika solklart som kamraten Svenssons kort, men likväl rött från domaren. När slutsignalen gick samlade Mikae Stahre sina blåvita mannar ute på planen, i en cirkel, för ett improviserat samtal.

– Cirkusmatch, summerade Stahre för C More.

–  Vi är grymt besvikna och hoppades på tre poäng.

Norrköpings tränare Janne Andersson var ändå nöjd med poängen de fick med sig hem.

– Det här är det bästa laget vi har mött i år, konstaterade han.

IFK Göteborg: Sandberg - Johansson, Bjärsmyr; Waehler, Augustinsson - Vibe, Johansson, Svensson, Allansson, Larsson - Mané

IFK Norrköping: Mitov Nilsson - Skjönsberg, Skagestad, Falk Ohlander, Meneses - Kiese Thelin, Johansson, Fransson, Frempong - Nyman, Kamara

Publicerad 2014-05-25 kl 20:00